x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Brayden Point on pelannut vahvan kevään, nyt edessä ovat konferenssifinaalit.

Getty Images

Pudotuspeliennakko: Capitals selätti peikkonsa, mutta Lightningin käsittelyssä joukkueen ilo jää lyhyeksi

Itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat paraatimarssia kulkenut Tampa Bay Lightning ja hallitsevan mestarin kukistanut Washington Capitals. Vaikka Capitals päihitti viime kausien kompastuskivensä, tyssää joukkueen matka pudotuspeleissä salamapaitoihin.

Lähtökohdat

Tampa Bay Lightning eteni Itäisen konferenssin finaaleihin kolmatta kertaa neljän viimeisen vuoden aikana, kun se kaatoi toisella kierroksella Boston Bruinsin, joka oli runkosarjassa iskukykyinen ja kauttaaltaan vahva joukkue.

Bruinsia vastaan Lightning selätti hetkelliset vaikeutensa, kun pelaajat tähtihyökkääjien Steven Stamkosin ja Nikita Kutšerovin takaa astuivat ratkaisuhetkillä esiin. Lisäksi joukkue puolusti Patrice Bergeronin johtaman huippuketjun ajoittain lähes vaarattomaksi.

Washington Capitals puolestaan selätti viime vuosien peikkonsa kaatamalla hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin voitoin 4−2. Capitals ei ole yhtä vahva joukkue kuin kahtena edellisenä kautena, mutta kannattajiensa riemuksi se eteni konferenssifinaaleihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1998.

Capitals ei ole ollut kokonaisuudessaan yhtä hyvä kuin Lightning, mutta hyökkäyspelaamisen tuottavuudessa se ei ole hävinnyt salamapaidoille paljoakaan. Capitals on osoittanut kykenevänsä repimään joukkueestaan ratkaisuhetkillä kaiken irti.

Ratkaisijat

Lightningin ratkaisijaosasto ei jää muutaman pelaajan varaan, kuten toinenkin kierros osoitti. Esimerkiksi Brayden Point kirjautti Devils-sarjassa tehopisteet 1+2, mutta Bruinsia vastaan Point astui valokeilaan tehden pisteet 3+4.

Steven Stamkos, Nikita Kutšerov ja J.T. Miller ovat ajoittaisista heikoista hetkistään kyenneet toimimaan joukkueen kärkiketjuna. Heidän takanaan Point johtaa niin ikään varsin iskukykyistä kakkosketjua, ja puolustuksessa Victor Hedman ja Ryan McDonagh tuovat tulitukea.

Yksittäisen pelaajien lisäksi Lightning-puolustuksen onnistunut peluutus on yksi mahdollisista ratkaisutekijöistä. Parivaljakko Braydon CoburnMihail Sergatšov on pelannut tasaviisikoin puolustajapareista vähiten, mutta kaksikko on onnistunut paremmin kuin hyvin. 

Capitalsin ratkaisuosastolla huomio kiinnittyy luonnollisesti Aleksandr Ovetškiniin, mutta yksittäisistä mahdollisista ratkaisijoista myös Braden Holtby näyttelee merkittävää roolia. Marc-André Fleuryn ohella Holtby on ollut yksi pudotuspelien kärkivahdeista.

Washingtonilaisten hyökkäys ei ole yhtä laaja kuin Lightningilla, mutta Ovetškinin ohella Jevgeni Kuznetsov, T.J. Oshie ja Nicklas Bäckström takaavat, että joukkueella on laittaa jäälle parhaimmillaan Lightning-maalia jatkuvasti uhkaavia pelaajia.

Puolustuksen johtohahmo John Carlson on vaarallinen erityisesti ylivoimalla, mutta Matt Niskanen ja Dmitri Orlov ovat olleet puolustajien parhaimmistoa tasaviisikoin. Jos Lightning haluaa horjuttaa Capitals-puolustusta, Niskanen ja Orlov ovat ne pelaajat, joihin tulee kiinnittää erityistarkkailua.

Capitals on Lightningia vastaan kovan haasteen edessä.

Getty Images

Yllättäjät

Kokeneet puolustajat Dan Girardi ja Braydon Coburn eivät erityisesti juhli hyökkäyspelillisillä ansioillaan tai pelaamisensa kokonaisvaltaisuudella, mutta järkevissä pelitilanteissa ja kohtuullisilla minuuteilla peluutettuna heistä voi kuoriutua yksi Capitals-hyökkäyksen esteistä.

Ryan Callahanin panos tehopisteiden tuotannossa on hiipunut huomattavasti edellisen kolmen kauden aikana, eikä 33-vuotias hyökkääjä kuulu siihen joukkoon, johon Jon Cooper luottaa takaa-ajoasemassa. Yksittäisissä otteluissa Callahan voi kuitenkin edelleen erottua edukseen.

Kolmen ottelun pelikiellostaan vapautuva Tom Wilson on ykkösketjussa pelatessaan potentiaalinen, tähtipelaajien taustalta esiin nouseva ratkaisupelaaja. Wilson pelaa uransa parasta kautta, ja hyökkääjän tehopistetuotanto on ollut hänen pelityyliinsä nähden erinomaisella tasolla.

Pudotuspeleissä Jakub Vrána on ollut tasaviisikoin peliaikaan suhteutettuna Capitalsin kolmanneksi tehokkain hyökkääjä Ovetškinin ja Wilsonin jälkeen. Ensimmäistä kokonaista NHL-kauttaan pelaava tšekkihyökkääjä on hiljalleen ottamassa roolia Capitalsin kärkipelaajana, mutta pudotuspelivastuksen koventuessa Vrána kuuluu lähtökohtaisesti potentiaalisiin yllättäjiin.

André Burakovsky on pelannut tänä keväänä ainoastaan kahdessa pudotuspeliottelussa, joten Capitalsin hyökkäyksestä on puuttunut yksi hyökkäyspelillisistä sylintereistä. Mikäli Burakovsky vielä kuntoutuu ja nousee yksittäisten otteluiden ratkaisijaksi, on se monella tapaa yllätys.

Lisäksi australialaishyökkääjä Nathan Walkerilla on mahdollisuudet olla joukkueen hyökkäyksen todellinen musta hevonen. Isoa roolia Walker ei pelatessaan saa, mutta hyökkääjä tekee voiton eteen mitä tahansa, eikä se jää hänen otteissaan huomaamatta.

Lopputulosarvio

Harva joukkue pystyy vastaamaan siihen tulivoimaan, joka Lightningilla on käytössään. Tämän haasteen edessä on myös Capitals, jonka mahdollisuudet piilevät erityisesti tolppien välissä. Braden Holtby on pelannut vahvan pudotuspelikevään, eikä Andrei Vasilevski ole toistaiseksi yltänyt Holtbyn tasolle.

Jos Burakovsky ja Bäckström puuttuvat Capitalsin hyökkäyksestä, kääntää se yksittäisissä otteluissa ja lopulta koko ottelusarjassa vaakaa reilusti Lightningin suuntaan. Vaikka Capitalsilla olisikin jalkeilla terve miehistö, ovat salamapaidat pääkaupunkilaisia vahvempia monella osa-alueella.

Jon Cooperin luotsaaman Lightningin kokoonpanossa yhdistyvät taitavalla tavalla nopeus, tehokkuus ja salakavaluus. Mikäli Capitals mielii ottelusarjan voittoon, on sen eliminoitava Lightningin vahvuudet niin pitkässä hyökkäyspelissä kuin nopeassa riistopelaamisessakin.

Lightning pysäyttää Capitalsin voitoin 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Bäckström antoi myrskyvaroituksen − Lightningin tähtihyökkääjien on aika herätä

NHL | 22.5.2018 8:46
Washington Capitals on konferenssifinaaleissa elänyt Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla, kunnes Nicklas Bäckström nousi kuudennessa pelissä esiin. Tähän haasteeseen Tampa Bay Lightning -tähtien on pystyttävä vastaamaan seiskapelissä. lue lisää

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL | 16.5.2018 14:41
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. lue lisää

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

NHL | 12.5.2018 13:00
Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa. lue lisää

Tilastoanalyysi: Bruins haastaa Lightningin Itäisen konferenssin ykköshevosen asemasta

NHL | 11.4.2018 7:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Itäisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Itäinen konferenssi: Pennsylvanian taistelu on ensimmäisen kierroksen helmi

NHL | 10.4.2018 7:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Kommentit

Andrei Vasilevski

Tampa Bay #88 L mv
s. 1994 Tyumen, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2012 Tampa Bay Lightning 1. kierros #19