x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

New Jersey Devilsin Taylor Hall on yksi ennakkosuosikeista voittamaan Hart Trophyn.

Getty Images

Pudotuspeliennakko: Taylor Hallin Devils on monumentaalisen haasteen edessä

Tampa Bay Lightning palaa yhden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin suurin odotuksin. Yksi runkosarjan parhaista joukkueista kohtaa ensimmäisellä kierroksella New Jersey Devilsin ja Taylor Hallin, joka pääsee ensimmäistä kertaa NHL-urallaan nauttimaan kevään huumasta.

Lähtökohdat:

Ennakkosuosikista ei liene epäselvyyttä. Tampa Bay Lightning piti Itäisen konferenssin piikkipaikkaa alkusyksystä aina runkosarjan loppuun asti. Organisaatio teki New York Rangersin kanssa jättikaupan siirtotakarajalla vahvistaakseen kokoonpanoa entisestään Ryan McDonaghin ja J.T. Millerin muodossa.

Loppukauden pienestä ulospuhalluksesta huolimatta Lightning lähtee pudotuspeleihin yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Joukkueen hyökkäyksestä löytyy runsaasti tulivoimaa ja puolustuksen kärkinelikko on Predatorsin kanssa NHL:n parhaita. Myöskään maalivahti Andrei Vasilevskiin Lightning tuskin kaatuu.

New Jersey Devilsille taas pelkän pudotuspelipaikan saavuttaminen oli huikea suoritus ottaen huomioon, että joukkue sijoittui viime kaudella koko konferenssin viimeiseksi. Devils on tällä hetkellä selvästi edellä alkuperäistä aikatauluaan ja lähtee sarjaan suhteellisen paineettomasta tilanteesta.

Joukkue selviytyi pudotuspeleihin pitkälti kärkiyksilöidensä voimin. Ilman Taylor Hallin Hart Trophyn arvoista huippukautta Devils ei missään nimessä pelaisi enää tässä vaiheessa kautta. Hallin lisäksi tulokkaat Nico Hischier, Will Butcher ja Jesper Bratt ovat pystyneet auttamaan joukkuetta odotettua aiemmin.

Nikita Kutšerov oli kuluneella kaudella Lightningin tehokkain hyökkääjä.

Nikita Kutšerov oli kuluneella kaudella Lightningin tehokkain hyökkääjä.

Getty Images

Ratkaisijat:

Lightningin kokoonpanosta löytyy potentiaalisia ratkaisijoita lähes joka ketjusta. Nikita Kutšerov on noussut viimeistään tämän kauden aikana joukkueensa parhaaksi hyökkääjäksi ja yhdeksi NHL:n valovoimaisimmista tähdistä. Steven Stamkos on pysynyt terveenä lähes koko kauden ja nakutti runkosarjaan uransa parhaat tehopisteet kuuteen vuoteen.

Lisäksi Lightning on saanut Devilsin tavoin tulosapua uusilta kasvoilta, kuten Yanni GourdeltaAnthony Cirelliltä ja joukkueen tulevaisuuden ykkössentteri Brayden Pointilta.

Lightningin puolustuksesta löytyy mahdollisen Norris-voittaja Victor Hedmanin lisäksi Anton Strålmanin, McDonaghin ja Mihail Sergatšovin kaltaisia nimiä. Tarvittaessa valmentaja Jon Cooper voi peluuttaa Hedmania lähes puoli tuntia illasta toiseen.

Devils tarvitsee voittaakseen ennen kaikkea lisää urotekoja Hallilta. Asetelmat eivät ole hänelle millään tavalla optimaaliset, mutta karu fakta on, mikäli Hall ei säilytä runkosarjan tasoaan tai mielellään vielä nosta sitä, Devilsin kevät loppuu lyhyeen.

Joukkueen puolustus nojaa enemmän fyysisyyteen kuin luisteluun Butcheria ja Sami Vatasta lukuun ottamatta. Suomalaispuolustaja Vatanen on parantanut otteitaan uudessa joukkueessa kauden mittaan, mutta pystyykö hän olemaan Devilsille se kärkipuolustaja, joka Hedman on Lightningille?

Cory Schneiderin loukkaantuminen ja siitä seuranneet ongelmat ovat nostaneet Keith Kinkaidin joukkueen aloittavaksi maalivahdiksi, ja Kinkaid on yllättäen pelannut uudessa roolissaan vallan mainiosti. Devils tarvitsee myös Kinkaidilta huippuotteita, jotta jatkoonpääsy olisi mahdollinen.

Yllättäjät:

Vaikka McDonagh oli Rangersin kanssa tehdyn kaupan pääpalanen, 25-vuotias Miller pelasi Lightning-paidassa erittäin vakuuttavan runkosarjan lopun iskien 19 ottelussa 18 tehopistettä.

Lisäksi Miller on hyökkääjä, jonka pelityyli soveltuu hyvin pudotuspelikiekon vaatimuksiin. Hän tuo fyysisyyttä pienikokoiseen ja ennen kaikkea taitoon nojaavaan salamapaitojen hyökkäykseen.

Devils tarvitsee tehoja myös ykkösketjunsa ulkopuolelta. Vuoden 2015 varaustilaisuuden kuudentena varatun Pavel Zachan NHL-ura ei ole vielä lähtenyt odotettuun nousukiitoon, mutta tämä sarja olisi tšekille hyvä tilaisuus parantaa asetelmiaan tulevaisuuden sopimusneuvotteluihin.

Lisäksi siirtotakarajalla hankituilta Patrick Maroonilta ja Michael Grabnerilta joukkue tarvitsee tukea pisteiden muodossa. Etenkin Grabnerin 21 ottelua Devils-paidassa ovat jättäneet paljon toivomisen varaan, mutta toisaalta hänen tiedetään pystyvän paljon parempaan. 

Devils odottaa Sami Vatasen pystyvän olemaan joukkueensa ykköspuolustaja.

Devils odottaa Sami Vatasen pystyvän olemaan joukkueensa ykköspuolustaja.

Getty Images

Lopputulosarvio:

Lightning lähtee sarjaan selvänä ennakkosuosikkina ja tähtää menestykseen juuri tällä kaudella, kun taas Devilsin nykyisen joukkueen huippuvuodet ovat vasta edessäpäin. 

Vaikka Devils voitti kaikki kolme joukkueiden keskinäistä ottelua runkosarjassa, Lightning loi kaikissa näistä otteluista runsaasti enemmän maalipaikkoja.

Paholaisten täytyy pelejä voittaakseen pystyä rankaisemaan Lightningia erityisesti ylivoimalla salamapaitojen ollessa runkosarjassa miesvajaalla pudotuspeleihin selviytyneistä joukkueista toiseksi huonoin heti Philadelphia Flyersin jälkeen.

Lisäksi Lightningin heikohko loppukausi on yksi potentiaalinen kysymysmerkki. Joukkue kuitenkin varmisti pudotuspelipaikkansa jo hyvissä ajoin ja lähtee kevääseen puhtaalta pöydältä ja hyvin latautuneena.

Vaikka Hallin johtama ykkösketju pystyisi jopa peittoamaan Stamkosin ja Kutšerovin, Lightningin hyökkäyksen ja puolustuksen laajuus tulee olemaan liikaa Devilsille. 

Lightning menee jatkoon otteluvoitoin 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL | 16.5.2018 14:41
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. lue lisää

Kotikaukalo ja jämäkät johtajat nostivat altavastaajat takaisin Stanley Cup -taisteluihin

NHL | 17.4.2018 17:00
NHL:n pudotuspeleihin siirryttyä kolmansiin peleihin ja altavastaajan kotiotteluihin nähtiin monessa ottelussa selvä käännös asetelmissa. Matka seuraavalle kierrokselle on vielä pitkä sekä sarjajohtajalle että altavastaajalle, mutta monet joukkueet ovat jo todistaneet, että taistelutahtoa riittää loppuun asti. lue lisää

NHL-syksyn joukkuesuoritusten topit ja flopit: Golden Knightsilla sensaatiomainen tulokaskausi

NHL | 5.1.2018 17:00
NHL-syksyn vahvimpia suorittajia olivat muun muassa tulokasjoukkue Vegas Golden Knights ja New Jersey Devils. Edmonton Oilers ja Ottawa Senators puolestaan ovat flopanneet. lue lisää

Bäckström antoi myrskyvaroituksen − Lightningin tähtihyökkääjien on aika herätä

NHL | 22.5.2018 8:46
Washington Capitals on konferenssifinaaleissa elänyt Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla, kunnes Nicklas Bäckström nousi kuudennessa pelissä esiin. Tähän haasteeseen Tampa Bay Lightning -tähtien on pystyttävä vastaamaan seiskapelissä. lue lisää

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

NHL | 12.5.2018 13:00
Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa. lue lisää

Kommentit

Braydon Coburn

Tampa Bay #55 L p
s. 1985 Shaunavon, SA, CAN
196CM / 86KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2003 Atlanta Thrashers, 1. kierros #8