x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Patrik Laine ei ole pudotuspeleissä venyttänyt maaliverkkoja läheskään samaan tahtiin kuin runkosarjassa.

Getty Images

Runkosarjan maalitykit pimennossa − Scheifele ja Stastny ovat ottaneet Jetsin reppuselkäänsä

Patrik Laine, Kyle Connor ja Nikolaj Ehlers olivat Winnipeg Jetsin parhaat maalintekijät runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä kolmikko on ollut tehoton. Ykkössentteri Mark Scheifele on yksin tehnyt yli kaksi kertaa enemmän maaleja kuin edellä oleva kolmikko.

Winnipeg Jets teki runkosarjassa Tampa Bay Lightningin jälkeen toiseksi eniten maaleja. Pudotuspeleissä manitobalaisryhmä on pelimäärään suhteutettuna Washington Capitalsin kanssa jaetulla kärkipaikalla tehdyissä maaleissa.

Maalintekijöissä on kuitenkin iso ero runkosarjan ja pudotuspelien välillä.

Patrik Laine tykitti runkosarjassa 44 maalia ja oli 20 ylivoimaosumallaan NHL:n paras. Pudotuspeleissä suomalaishyökkääjä on kahden ensimmäisen kierroksen aikana tehnyt kolme maalia.

Runkosarjan maalitykkien hiljennyttyä Mark Scheifele ja Paul Stastny ovat ottaneet viimeistelyvastuun harteilleen.

Laukaisumäärä on pudotuspeleissä kuitenkin ottelumäärään suhteutettuna jopa korkeampi, joten todennäköisesti Laineen hurja laukaus alkaa tehdä pian tuhojaan samaan malliin kuin runkosarjassa.

Tulokashyökkääjä Kyle Connor oli 31 osumallaan toinen 30 maalin rajapyykin ylittänyt Jets-pelaaja. Tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers jäi runkosarjassa 29 osumaan. Pudotuspeleissä ykkösketjun amerikkalaishyökkääjä on kuitenkin tehnyt vasta kaksi osumaa, vaikka ottelukohtaista peliaikaa on kertynyt keskimäärin yli puoli minuuttia enemmän kuin runkosarjassa.

Ehlers puolestaan ei toistaiseksi ole saanut pudotuspeleissä maalitiliään auki. 16 laukausta 11 pelissä on masentava suoritus kärkiketjujen hyökkääjältä.

Runkosarjan maalitykkien hiljennyttyä Mark Scheifele ja Paul Stastny etunenässä ovat ottaneet viimeistelyvastuun harteilleen.

Scheifele johtaa 11 osumallaan pudotuspelien maalipörssiä. Maaleista seitsemän syntyi ottelusarjassa Nashville Predatorsia vastaan ja nämä kaikki vieraskentällä, mikä on uusi NHL:n ennätys. Kolme maaleistaan Scheifele on tehnyt tyhjiin, mutta se on toisaalta osoitus siitä, että joukkue pystyy luottamaan ykkössentteriinsä ratkaisuhetkillä.

Ylivoimalla Scheifele on tehnyt kolme maalia, ja yksi osumista on ollut ottelun voittomaali. Predators-ottelusarjan seitsemännessä pelissä ykkössentterin laukoma 3−1-johtomaali oli joukkueen voiton kannalta elintärkeä, vaikka Scheifele ei voittomaalimerkintää nimiinsä saanutkaan.

Scheifele oli tehokas maalintekijä Predatorsia vastaan.

Getty Images

Siirtorajalla hankittu Stastny puolestaan on 12 pudotuspeliottelussa kerännyt tehot 6+8. 32-vuotias amerikkalaissentteri on myös Jets-pelaajista kaikista kokenein pudotuspelipelaaja, ja erityistä osaamista Stastny on osoittanut seiskapeleissä.

Predatorsia vastaan Stastny keräsi tehot 2+1 ja teki myös ottelun voittomaalin. Neljässä seiskapelissä Stastnyn saldo on 4+4 ja kaksi voittomaalia.

Sekä Scheifele että Stastny ovat pudotuspeleissä parantaneet maali- ja pistetahtiaan runkosarjaan verrattuna. Stastnyn hankinta tiedettiin erinomaiseksi liikkeeksi Jets-GM Kevin Cheveldayoffilta, mutta kokenut sentteri on jopa ylittänyt odotuksensa.

Mitä pidempään Jetsin maalitykkien tehottomuus jatkuu, sitä vahvemmilla Fleury ja Golden Knights ovat.

Jetsin onneksi tasonnosto ei ole jäänyt vain kärkisenttereiden osalle. Runkosarjassa kahdeksan maalia viimeistellyt Brandon Tanev on pudotuspeleissä osunut jo neljästi − kerran tyhjään maaliin. Myös puolustajat Dustin Byfuglien, Tyler Myers ja Jacob Trouba ovat kaikki pudotuspeleissä selvästi kovemmassa maalivireessä kuin runkosarjassa.

Eri vastuunkantajien esiinnousu on tavallinen ilmiö pudotuspeleissä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Jets tarvitsee Laineelta, Connorilta ja Ehlersiltä nykyistä tehokkaampaa viimeistelyä.

Konferenssifinaaleissa nimittäin vastaan asettuu Vegas Golden Knights ja ilmiömäisessä vireessä oleva Marc-André Fleury. Kolmesti Stanley Cupia nostellut konkarivahti on kymmenessä pelissä päästänyt vain 17 maalia ja pitänyt neljästi nollapelin.

Mitä pidempään Jetsin maalitykkien tehottomuus jatkuu, sitä vahvemmilla Fleury ja Golden Knights ovat. Laine ja kumppanit ovat jo todistaneet viimeistelykykynsä, mutta sama maalivire pitäisi kaivaa esiin myös pudotuspeleissä.

Scheifele ja Stastny ovat näyttäneet esimerkkiä. Nyt on nuorempien aika ottaa vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

NHL 65:00 -podcast − Patrik Laineen pyssy puhuu, jos Predators jatkaa jäähyilyään

NHL | 27.4.2018 21:30
Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin välinen pudotuspelisarja on katsojien juhlaa niin katsomossa kuin televisionkin ääressä. Kahden äärimmäisen taitavan ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa pelaavan joukkueen kohtaamisella on aineksia nousta välittömäksi klassikoksi kentällä ja sen ulkopuolella. lue lisää

Kankeasti kauden aloittanut Laine myöntää: "Olenhan minä sen maalinteon kanssa tuskaillut"

NHL | 27.10.2017 6:31
Patrik Laineen toinen NHL-kausi on alkanut tahmeahkosti, vaikka tehoja onkin kertynyt piste per peli -tahdilla. Peliesityksissä ei kuitenkaan ole näkynyt samaa rentoutta kuin aiemmin, eivätkä Winnipeg Jetsin surkeat otteet helpota Laineen tilannetta. lue lisää

Kolumni: Patrik Laine oli pudotuspeleissä iso pettymys − hyvä yritys ei maalintekijältä riitä

NHL | 21.5.2018 13:56
Patrik Laineen rooli joukkueessaan on yksinkertainen, tehdä maaleja. Nuori maalitykki ei ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissään kuitenkaan yltänyt runkosarjan kaltaiseen liitoon, ja maaleja syntyi liian vähän. lue lisää

Laine vastaan Forsberg: Säkenöivä Predators-taituri pudotuspeleissä selvästi tehokkaampi kuin runkosarjassa

NHL | 27.4.2018 10:30
Patrik Laineen parasta maalivirettä ei toistaiseksi ole nähty pudotuspeleissä. Filip Forsberg sen sijaan on viimeistellyt sekä tehokkaasti että näyttävästi. Huippuhyökkääjät ottavat toisistaan mittaa pudotuspelien toisella kierroksella. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Ilman Suteria operoiva Wild jälleen uuden pettymyksen äärellä Laineen Jetsin käsittelyssä

NHL | 11.4.2018 11:30
Pudotuspelien avauskierroksella toisensa kohtaavat Winnipeg Jets ja Minnesota Wild pyrkivät kääntämään viime vuosien pettymykset tällä kertaa iloksi ja jatkopaikaksi. Jets on jo runkosarjan perusteella sarjassa ennakkosuosikin asemassa. lue lisää

Kommentit

Nikolaj Ehlers

Winnipeg #27 L lh
s. 1996 Aalborg, DEN
180CM / 73KG
SOPIMUS: 2024
VARAUS: 2014 Winnipeg Jets 1. kierros #9