x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Kanadalla riittää hyökkäysvoimaa.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Venäjä ja Kanada ovat yksilöiden varassa − Keskialueen herruus avainasemassa

Venäjän ja Kanadan osakkeet mestaruusjahdissa ovat laskeneet sitten kisojen alun. Molemmat joukkueet kaipaavat lisää laatua viisikkopelaamiseensa.

Venäjän ja Kanadan alkulohkot menivät ailahtelevissa merkeissä. Molemmat joukkueet väläyttelivät potentiaaliaan, mutta kokonaiskuva jätti ilmaan runsaasti kysymysmerkkejä.

Kakkossija irtosi Venäjälle neljällä voitolla ja kahdella tappiolla Ruotsille ja Tšekille. Kanadan kolmanneksi pudottivat sulaminen USA:lle lohkon avausottelussa ja murskatappio Suomelle.

Joukkueiden pelaamisesta on helppo poimia lukuisia yhtäläisyyksiä, joista suurin on yksilökeskeisyys. Venäjän kohdalla tämä on jo melko tuttua kauraa, mutta näissä MM-kisoissa tämä seikka on korostunut.

Oleg Znaroksin potkut kisojen alla herättivät kysymyksiä, kuten mikä Venäjän nykyisen päävalmentajan Ilya Vorobyovin rooli on tässä palapelissä. Kanadan puolella viime vuosina on totuttu syttymiseen MM-kisoihin, mutta tänä vuonna viisikkopeli on ollut melko löyhällä pohjalla.

Yksilöistä puhuttaessa Venäjä on alakynnessä. Supertähdet Jevgeni Malkinin ja Nikita Kutsherovin johdolla puuttavat rajanaapurin riveistä. Kanadan puolella Connor McDavid ja Matthew Barzal ovat kuin tehtyjä isoon kaukaloon, jossa tilaa taikojentekoon riittää.

Venäjä pyrkii häiritsemään vastustajan pelaamista hyvin aktiivisella riistopelaamisella ympäri kenttää, joka tuottaa tulosta vaihtelevasti. Viisikon karvauspelaaminen tai trappaaminen ei ole kovin yhtenäistä, mikä on avannut tiloja vastustajille, joihin Ruotsikin iski.

Jos keskialueella on tuttuja tiloja, Kanadan juonikkaat yksilöt pudottavat Venäjän mitalipeleistä.

Venäjä kaipaa tukitoimia

Kanada tunnetaan varsin hanakasta karvauspelaamisesta myös näissä kisoissa. Paine annetaan ajoittain jopa kolmella pelaajalla, mikä muodostaa puolustuksen tasapainoisuuden kyseenalaiseksi.

Tämä voi kuitenkin nopeasti kääntyä vaahteralehtipaitojen vahvuudeksi, sillä Venäjän heikon viisikkopelaamisen suurimpia osoituksia on ollut heikko avauspelaaminen ilman rakennetta. Hyökkäyksiinlähdöt ovat muistuttaneet lähestulkoon selviytymistä omalta alueelta kuivin jaloin.

Tuttu näky Venäjän aloitteeksi onkin norsukiekko keskialueelle, jonka jälkeen yksilöt yrittävät puskea vastustajan läpi. Jatkuva alivoimaisena hyökkääminen teki Venäjän kirin jo Ruotsia vastaan täysin olemattomaksi.

Hyökkäysalueella Venäjä on toki vaarallinen. Pelirohkeat ratkaisut saattavat hetkittäin kääntyä jopa kuoliniskuiksi, mutta tämä kuuluu olennaisesti venäläisten identiteettiin. Nopea kiekonliikuttelu onkin repinyt Kööpenhaminan alkulohkossa vastustajia riekaleiksi.

Mitaliin tarvitaan kasvojenkohotus

Kanada lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Suurin kysymysmerkki kohdistuu maalin suulle, jossa vuoroin Curtis McElhinney ja Darcy Kuemper ovat olleet ailahtelevia. Nähdyllä maalivahtipelillä Kanadalla tuskin on asiaa mitaleille näissä kisoissa.

Maalivahtipeli kallistuu Venäjälle, mutta viisikkopelin tasolla ongelmat ovat Kanadaa suurempia. Kun käytössä ei ole useampaa kentällistä supertähtiä yksilövetoiseen pelitapaan, tehokkuus on helppo kyseenalaistaa.

Kanadalla tähtiä riittää. Sekä keskialueen että hyökkäyspään riistojen kautta on myös odotettavissa maalipaikkoja siinä määrin, että Kööpenhaminan-reissu ei jää yhden ottelun mittaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjän turnaus päättyi trillerimäiseen puolivälierään − Ratkaiseva jäähy herätti parranpärinää

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 20:30
Venäjän turnauksesta tuli loppupeleissä pannukakku, kun Kanada pudotti joukkueen. Ottelun jälkeen puheenaiheena oli ratkaisumaalia edeltänyt jäähy. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

MM-kisojen maanantai: Etelä-Korean putoaminen varmistui, Latvia riisti pisteen Kanadalta

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 0:27
Maanantai ratkaisi toisen putoajan näissä kisoissa. Tämän koki odotetusti Etelä-Korea, joka jäi kisoissa ilman pisteitä. Muissa peleissä Venäjä juhli jälleen nollapeliä ja Kanada tarvitsi jatkoajan Latvian kaatamiseen. lue lisää

MM-kisojen torstai: McDavid nöyryytti Norjaa, Pastrnak ja Krejci tehoilivat

MAAJOUKKUE | 10.5.2018 23:50
Neljän ottelun helatorstai tarjosi huippukamppailun Tšekin ja Venäjän välillä. Herningissä Connor McDavid nousi pääosaan Kanadan rökittäessä Norjaa. lue lisää

MM-kisojen maanantai: Venäjä ja Kanada rutiinivoittoihin, Treutle piinasi Yhdysvaltoja

MAAJOUKKUE | 8.5.2018 6:00
Maanantaipäivä Kööpenhaminassa ja Herningissä tarjosi kiekkokansalle suvereeneja voittoja ja nollapelejä. Yhdysvallat hakkasi päätään pitkään saksalaismuuriin nimeltä Niklas Treutle, Venäjä ja Kanada eivät jättäneet vastustajilleen ja Anders Nilsson nollasi Ranskan. lue lisää

Kommentit