Otteet CHL:ssä vetävät HIFK:n miesten mietteet syystäkin vakaviksi.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vihellyksen jälkeen: Helsingissä muhii todellinen floppivaara - Tappara marssii ykköseksi

Liigan viiden parhaan joukkueen ero seuraaviin on tällä kaudella iso. Ei ole sellaisia joukkueita, jotka voisivat sysätä näitä viittä joukkuetta alaspäin. Silti hallitsevalle mestarille on vain yksi potentiaalinen haastaja, ainakin jos Vihellyksen jälkeen -kaksikkoa on uskominen.

Liigan viiden joukkueen kärki on tämän kauden osalta kirkas. Vihellyksen jälkeen -podcasteista vastaavat toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ovat sitä mieltä, että pääkaupunkiseudulla iskee hätä, ja hallitsevan kuninkaan palli ei horju kuin vienosti.

HIFK:n kohdalla Björksten on erityisen jyrkkä todetessaan, että helsinkiläisillä ei meno yksinkertaisesti riitä, ellei rahakirstun nyörit aukea − kaikenlisäksi vielä oikeaan suuntaan.

Patrik Carlsson, Juhani Tyrväinen ja Teemu Laakso tulevat kaikki epäonnistumaan, vaikka heidät on varmasti hankittu ykköskorin pelaajiksi, niittaa puolestaan Seppä. 

HIFK:n valmistavat ottelut menivät penkin alle, sillä joukkue tippui CHL:stä jo lohkovaiheessa.

− Ulosmittaamatonta potentiaalia ei ole, Seppä alleviivaa.

TPS:llä on edessään samanlainen kausi kuin muutamana aikaisempanakin, mikäli Vihellyksen jälkeen -kaksikkoa on uskominen.

− Vanhat eivät enää jaksa, eivätkä nuoret vielä pysty, väittää Björksten peilaten turkulaisten mestaruushaaveita.

TPS:ssä Auringonlaskuun ratsastajia − Tappara lyötävä mestariksi mieliessään

Eric Perrinin rooli laskenee kauden aikana, eikä huippu-uran pelanut kanadalainen pysty kantamaan kärkihyökkääjän rooliaan samalla tavalla kuin ennen. Sen sijaan nuoren hyökkääjän Petrus Palmun otteita on syytä pitää silmällä.

Kärpille Seppä ja Björksten povaavat paluuta aivan terävimpään kärkeen, vaikka Björksten näkeekin oululaisten touhussa pientä arvontaa dynastiakausiin verrattuna.

− Väitän, että Ville Leskinen on vähintään top5-maalintekijä tämän kauden runkosarjassa, tinttaa Seppä.

Kärpätkään ei kuitenkaan pärjää JYPille tai Tapparalle, jotka kamppailevat mestaruudesta kaikkein kiivaimmin.

− JYP on näillä näkymin ainut edes vähänkään potentiaalinen haastaja Tapparalle, Björksten povaa.

JYPin keskushyökkääjät Jarkko Immonen, Juha-Pekka Hytönen, Antti Suomela, Miika Lahti ja Joonas Nättinen ovat kansallisen tason huippuja pelipaikallaan. Keskikaistan toimittajakaksikko nostaakin Liigan parhaaksi.

− Tämän vuoden jyväskyläläisjoukkue on "Se JYP". Lähes jokainen pelaaja henkii seuran henkeä ja tekee joukkueen pelityyliä noudattaen kaiken erittäin hyvin, Seppä pyörittelee.

Tappara on voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta. Tamperelaisryhmä on tälläkin kaudella se joukkue, joka muiden on voitettava mestaruutta havitellessaan.

− Tapparan pelaaminen näytti jo ensimmäisissä harjoitusotteluissa todella valmiilta. Yleensä kirvesrinnat lähtevät hitaasti käyntiin. Nyt asia ei olekaan niin, Seppä tietää.

− Seitsemän harjoituspelin maaliero on sellainen, että Tappara on tehnyt yli viisi maalia ja päästänyt alle kaksi per peli, muistuttaa Björksten.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

CHL-alkulohkot arvottu: Suikkasen valmentama HC Bolzano kohtaa HIFK:n, Kärpillä edessä reissu Ranskaan

CHL | 16.5.2018 17:35
Champions Hockey Leaguen ensi kauden alkulohkot arvottiin keskiviikkona Kööpenhaminassa. Suomalaisseuroista mukana ovat puolustava CHL-mestari JYP sekä viime kauden neljä parasta joukkuetta Liigasta: Kärpät, Tappara, HIFK ja TPS. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Maanantaijää, viikko 14: HIFK on ennakkosuosikki Kärppiä vastaan

LIIGA | 2.4.2018 12:01
JYP antoi lähtöpassit marraskuussa jatkosopimuksen saaneelle päävalmentajalleen Marko Virtaselle, mutta mitä Jyväskylässä tapahtuu seuraavaksi. Puolivälieriin kautensa päättäneet joukkueet saavat kevyen arvioinnin, ja lopulta pureudutaan myös tuleviin välieriin. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kommentit

Juuso Vainio

JYP #5 R p
s. 1994 Hämeenlinna
184CM / 86KG
SOPIMUS: 2020