Jari Vainio-Kaila (vas.) ja Raija Vainio-Kaila tulevat pudotuspelien aikaan hyvin toimeen, vaikka eri joukkueita kannattavatkin.

Arno Hämäläinen

Ässien ja Lukon kannattajat odottivat pudotuspelisarjaa innolla: "Lukko on pahin vihollinen, mitä löytyy"

Ässien ja Lukon kannattajat olivat saapuneet Poriin kannustamaan omiaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausotteluun. Hyvää fiilistä piisasi, kun odotettu paikalliskohtaaminen lähestyi.

Tunnelma oli käsin kosketeltavissa, kun Ässien ja Lukon välinen pudotuspelisarja oli valmiina alkamaan. Käytävät täyttyivät kiekkoväestä ja niin Ässien kuin Lukonkin pelipaitoja ja fanituotteita näkyi ihmisten päällä tiuhaan tahtiin.

Aviopari Raija ja Jari Vainio-Kaila edusti kokeneempaa kannattajakuntaa, sillä molemmat ovat seuranneet kiekkoa jo vuosikymmeniä.

− Käymme otteluissa aina kun mahdollista, mutta ehkä enemmän kuitenkin Lukon kotipeleissä sillä asumme lähempänä Raumaa kuin Poria, jo viitisenkymmentä vuotta Lukkoa kannattanut Jari totesi.

Raija oli varsin varmalla kannalla siitä, kumpi joukkue etenee puolivälieriin, mutta Jari pysyi vielä maltillisella linjalla.

− Tietysti Ässät jatkoon! Olen Porissa syntynyt, joten Ässiä kannatetaan loppuun asti!

− Lukon pelaaminen on ollut vähän heikkoa, mutta luotetaan siihen, että pudotuspeleissä olisi eri meininki. Uskotaan ja taistellaan loppuun asti, pohti aviomies vieressä.

Mariella, 19, sekä Julia, 20, käyvät usein Ässien peleissä, eikä tiistai-ilta tehnyt poikkeusta.

Arno Hämäläinen

Ulkoilmasta toimitus bongasi kaksi nuorta naista ässäpaidat päällä. Kaksikko on tuttu näky porilaisseuran otteluissa.

− Kaikissa kotipeleissä pyritään käymään, ja sen lisäksi muutamissa vierasotteluissa, kun aikaa on, Julia Koivunen kertoi.

− Paljon on puhuttu, että Lukko olisi tässä altavastaaja, mutta uskoisin, että sarjasta tulee tasainen. Ässien puolella tietysti aina ollaan!

Vieressä ystävänsä puheita kuunnellut Mariella Alhonpää lisäsi oman sanansa soppaan.

− Kaikki ystävämmekin ovat Ässien faneja ja onhan Lukko pahin vihollinen, mitä löytyy.

Aleksi on kannattanut Rauman Lukkoa pikkupojasta saakka.

Arno Hämäläinen

18-vuotias Aleksi oli saapunut seisomakatsomon puolelle jo hyvissä ajoin ennen aloituskiekon tiputusta. Ystäviensä kanssa otteluun tullut nuori mies odotti innolla joukkueiden välistä pudotuspelisarjaa.

− Niin pienestä pitäen olen kannattanut Lukkoa, kun olen tiennyt joukkueen olleen olemassa. Usein tulee käytyä otteluissa, ja joskus vieraspelejä päälle.

− Ässät on aina ihan eri vastustaja kuin muut, siinä on oma tunnelmansa. Tiukkaa tästä tulee ja uskon, että ottelusarja venyy lauantaille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ässät-Lukko, ottelusarjaraportti: Ässät vei tiukan ensimmäisen kohtaamisen kovaäänisen yleisön edessä

LIIGA | 13.3.2018 22:20
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Ässien hallituksen jäsen siirtyy seuran palkkalistoille – "Olen seurannut kauhulla"

LIIGA | 22.5.2018 11:24
Ässien hallituksen jäsen Harri Vilkuna siirtyy yrityksensä kautta seuran palkkalistoille. Hän on sitoutunut toteuttamaan edustusjoukkueen kotiottelujen järjestämisen kuusinumeroisen summan halvemmalla kuin millä ne viime kaudella järjestettiin. lue lisää

Ässien kohun taustalla on kaamea talousyhtälö – Vuosikulut lisääntyneet puoli miljoonaa

LIIGA | 18.5.2018 19:43
Ässien ympärillä tällä viikolla velloneen hähmän alta paljastuu hyvin kireäksi päästetty talousyhtälö. Se syntyi Isomäki Areenan suurremontista. lue lisää

Ässät ajaa alas kokonaisen yrityksen – taustalla pyörii pieni piiri

LIIGA | 16.5.2018 19:46
Porin Ässien turbulenssi jatkuu. Yhtiön hallituksen jäsenillä on yllättäviä yhteyksiä. lue lisää

Kärsivällisyys ja ykkösketjun tehot toivat Kärpille tärkeän vierasvoiton

LIIGA | 26.3.2018 22:02
Kärpät nappasi Porista vierasvoiton ja siirtyi puolivälieräsarjan voitoissa 3−1-johtoon. Kärsivällisesti pelannut vierasjoukkue sai illan ratkaisijat joukkueen ykkösketjusta, kun Julius Junttila sekä Charles Bertrand iskivät maalit mieheen. lue lisää

Kommentit

Jussi Makkonen

Ässät #14 L kh
s. 1985 Turku
193CM / 92KG
SOPIMUS: 2018