x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Anttila on noussut Leijonien runkopelaajaksi MM-kisoissa.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Anttila varoittaa Sveitsin supertähden sirkustempuista: "Ei auta pelata itseään ulos"

Leijonat valmistautuu miesten MM-kisojen puolivälierään Sveitsiä vastaan normaalin pelipäivän mukaisin rutiinein. Marko Anttila tiedostaa vastustajan huippupelaajan kyvyt, mutta muistuttaa koko vastustajan joukkueen vaarallisuudesta.

Leijonat kävi puolivälierän aamujäillä avaamassa urkuja kohti Sveitsi-kamppailua mentäessä. Jättikokoisella hyökkääjällä Marko Anttilalla on tiedossa, miten alppimaa pysähtyy tiukassa paikassa.

− Saimme kropat käyntiin eilisen palauttelun jälkeen. Nyt ollaan peliformissa. Sveitsi yrittää varmasti pelata nopeaa vastaiskupeliä. Täytyy olla jo hyökkäysalueella puolustusvalmiudessa. Heillä on nopeita jätkiä, Anttila tietää, ja huomauttaa, että Yhdysvallat-ottelusta ei tarvitse pelillisesti juuri muuttaa mitään.

Anttila ei ole ollut kovin pitkään maajoukkueen vakiokasvoja. Hän oli Pyeongchangin olympiajoukkueessa mukana, mutta joutui sielläkin odottelemaan tovin pelipaikkaa.

− En tiedä, onko tapahtunut mitään erikoista. Olen yrittänyt tehdä samaa hommaa koko ajan. Meillä on aina erilaisia joukkueita ja roolituksia, sekä pelaajia. Sinänsä on vaikea verrata. Tässä on NHL-miehiä mukana, niin sinänsä tämä turnaus on olympialaisia kovatasoisempi.

Anttila on tehnyt tähän mennessä MM-jäillä tehot 2+2. Yhdessä Saku Mäenalasen kanssa isokokoiset laiturit ovat herättäneet kauhua vastustajissa. Ketjun keskellä pelaava, kokenut Janne Pesonen on tasapainottanut ketjua loistavasti.

− Olen pelannut ihan ok, vaikka parannettavaakin löytyy. Ketjuna pystymme pelaamaan paremmin ja tiiviimmin. Kiekonsuojausta voi parantaa. Porukalla on paljon virtaa, ja nyt yritämme saada sen näkymään jäällä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Yli kaksimetrinen kolossi on saanut vuosien saatossa lukuisia lempinimiä, mutta nyt käyttöön on vakiintunut yksi tietty. Pohjimmiltaan kyse on siitä, mitä Anttilan on syytä kentällä tehdä.

− Ehkä media on luonut minusta sellaisen. Kyllähän minä sitä tykkään tehdä, ja minun roolini on saada vastustajia pois raiteiltaan. En koe olevani pelottava, eikä kaukalossa nykyään pelolla mitään teekään. On lähinnä naurettavaa, jos siellä yrittää liikaa pelotella, Mörkö-Marko kuittaa.

Eeli Tolvasen mielestä Lempäälästä lähtöisin olevalle Anttilalle pitäisi lanseerata oma vaatemallisto.

− En oikein innostu tuosta. Se on Jokerijätkien juttuja. Heiltä tuli jossain vaiheessa kaikenlaista ideaa, kun asia oli pinnalla. Olen pysytellyt taka-alalla tuossa hommassa. Ei vielä ainakaan tehdä Mörkö-Marko-brändiä. Pidetään se hauskana pukukoppijuttuna − minulle saa kyllä nauraa.

Sirkustemput kuriin ja kohti mitalipelejä

Anttila on noussut lehdistön yhdeksi lempilapseksi viime vuosien aikana. Osasyy on 32-vuotiaan hyökkääjän värikäs kielenkäyttö.

− On hienoa, että minut on huomattu, ja saan arvostusta muualta. Toisaalta ei se minun työnkuvaani muuta. On hienoa, että jääkiekko kiinnostaa Suomessa niin paljon.

Sveitsin joukkueessa pelaa yksi maailman parhaista puolustajista. Nashville Predatorsin tähti Roman Josi aiheuttaa varmasti suomalaisille hikisiä hetkiä puolivälieräkamppailussa.

− Täytyy liikkua hyvin häntä vastaan. Hän varmasti yrittää kaikenlaisia sirkustemppuja siniviivassa. Ei auta pelata itseään ulos. Ei toisaalta kannata keskittyä vain yhteen pelaajaan. Yhdessä hyökkäämme ja puolustamme. Joukkueena pidämme tuollaiset yksilöt kurissa. 

Lue myös

Anttila piti juttutuokion Patrick Kanen kanssa pelin tiimellyksessä: "Kyselin, miten pää kestää"

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 17:08
Suomi otti tärkeän voiton Yhdysvalloista lukemin 6-2 miesten MM-kisoissa. Leijonien kolossihyökkääjä Marko Anttila pääsi juttelemaan Yhdysvaltojen Patrick Kanelle ja aiheutti siten heille jäähyn. lue lisää

Marko Anttila odottaa fyysistä koitosta: "Ehkä muutaman pommin voi ajaa sinne"

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 7:00
Leijonien Marko Anttilaa ei kiivas pelitahti paina. Hänen mielestään ottelusta Yhdysvaltoja vastaan tulee fyysinen, samalla hän ehkä puhuu amerikkalaispelaajielle hieman lempäälää. lue lisää

Anttila puhui kanadalaispuolustajalle lempäälää − "Mailani oli jossain kiinni"

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 0:14
Leijonien kaksimetrinen hyökkääjä Marko Anttila viihtyi Kanada-pelin tuomassa fyysisessä väännössä, ja saikin painikaverin vastustajan puolustuksesta. Nelosketjun juhta jakoi kiitosta myös maalivahtiosastolle ja erikoistilanteiden osaajille. lue lisää

Jokerit-pelaajat kohtaavat MM-jäillä: "Lauridsen on puntilla voimakkaampi, mutta jäällä voi olla eri juttu"

MAAJOUKKUE | 9.5.2018 15:30
Keskiviikkona Suomi kohtaa isäntämaan Tanskan. Molemmissa joukkueissa pelaa monta Jokereiden pelaajaa. Molempien joukkueiden helsinkiläisseuran pelaajat odottavat illan ottelua innolla. lue lisää

Anttilalle ensimmäiset peliminuutit olympialaisissa: "Oli se aika nättiä"

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 17:55
Kolme peliä sai Marko Anttila seurata sivusta ennen kuin paikka pelaavassa kokoonpanossa avautui. lue lisää

Kommentit

Marko Anttila

Jokerit #12 R lh
s. 1985 Lempäälä
203CM / 105KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2004 Chicago Blackhawks 9. kierros #260