x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Patrick Kane toimi Yhdysvaltojen kapteenina.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kane ylisti Yhdysvaltojen pääkäskijää: "Hän kokosi rivimme"

Yhdysvallat voitti sunnuntaina pronssiottelussa Kanadan lukemin 4-1. Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen vakuuttui Jeff Blashillin tekemisestä.

Yhdysvallat halusi voittaa pronssimitalin hieman enemmän kuin Kanada. Ottelun alku oli varsin pihapelimeininkiä, mutta ensimmäisen maalin jälkeen otteluun tuli lisää vauhtia ja kiekollisuutta.

Yhdysvallat teki ensimmäisen maalin toisessa erässä, kun Chris Kreider vei joukkueensa 1−0-johtoon. Kanada tuli vielä samaisessa erässä tasoihin, mutta kolmannessa erässä Yhdysvallat teki vielä kolme maalia ja voitti pronssia lukemin 4−1.

Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen mielestä välierähäviö oli joukkueelle raskas. Yhdysvallat kohtasi Ruotsin, joka löi taululle rumat lukemat, kun se eteni finaaliin lukemin 6−0.

− Mielestäni oli tärkeää, että saimme itsemme ladattua tähän otteluun. Valmentaja teki hienoa työtä ja sai meidät valmiiksi tätä peliä varten. Se oli meille tärkeää, että voimme viedä jotain kotiin tästä turnauksesta.

Kane jakaakin Yhdsyvaltojen päävalmentajalle Jeff Blashillille kunniaa. Kanen mukaana Blashill on valmentajana intohimoinen ja tarkka yksityiskohdista. Blashill tekikin turnauksen aikana Kaneen vaikutuksen.

− Se on hankala tilanne, kun tulit tänne voittamaan kultaa ja häviät välieräottelun tuolla tavalla. Sillä hetkellä et välitä pronssista, mutta hän sai meidän rivimme kasaan eilen illalla. Mielestäni pelasimme tänään ihan hyvin.

− On tärkeää voittaa mitali meidän joukkuueelle, mutta myös tärkeää yhdysvaltalaiselle jääkiekolle − meillä ei ole paljon mitaleita tästä turnauksesta. Nyt voimme rakentaa tällä tasolla ja parantaa joka vuosi, hän jatkaa.

Lauantainen välieräottelu oli varsin samanlainen Yhdysvalloille kuin pronssiottelu. Ruotsiakin vastaan Yhdysvalloilla oli kohtalaisen paljon maalipaikkoja, joista he eivät vain tehneet maaleja.

Kanen mielestä välieräottelu antoikin opetuksen.

− Eilinen antoi meille opetuksen, meidän piti muuttaa hieman meidän peliämme. Mielestäni pysyimme suunnitelmassa tänään enemmän.

Oma pelaaminen

Kane johtaa MM-kisojen pistepörssiä 20 pisteellä ja hyvin todennököisesti voittaa pistepörssin. Hänen mielestään hän yritti vain pelata voittavaa jääkiekkoa ja tehdä kaikkensa joukkueen eteen.

− Selvästi olin täällä tekemässä tulosta. Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen, toivon vain, että olisin voinut tehdä eilen (lauantaina) enemmän. 

Kane tuli MM-kisoihin hakemaan vauhtia ensi kautta varten. Siinä hän myös omasta mielestään onnistui.

− Olen nähnyt pelaajia, jotka ovat pelanneet hyvin tässä turnauksessa ja he ovat saaneet hyvän aloituksen seuraavalla kaudella − niin kuin (Nikita) Kutšerov ja (Patrik) Laine muutama vuosi sitten.

Yhdysvaltojen jääkiekon merkkihenkilö Jim Johansson menehtyi tammikuussa. Hän teki jenkkiläisen jääkiekon eteen paljon vuosien varrella. 

Kanen mukaan voitettu mitali oli hänelle. Johanssonin veli oli jakamassa mitaleita ottelun päätyttyä. 

− Hän oli varsin tunteikas, ja tiedän, mitä se merkitsi hänelle. Oli hienoa saada häneltä pronssinen mitali ja kun sain palkinnon kolmannesta sijasta, ojensin sen hänelle ensin. Hän oli siitä myös varsin tunteellinen, Kane päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kane harmissaan tavoitteen lipeämisestä: "Pronssipeliin latautuminen on haastavaa"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:06
Ruotsi oli aluksi vaikeuksissa, mutta kaatoi lopulta Yhdysvallat peräti 6−0. Patrick Kane antoi kunniaa eritoten vastustajan maalivahdille, mutta oli harmissaan kultamitalin karkaamisesta. lue lisää

Patrick Kane nousi Sebastian Ahon ohi pistepörssissä: "Mielestäni työni on tehdä tulosta"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 20:33
Yhdysvallat eteni välieriin voittamalla Tšekin puolivälieräottelussa lukemin 3-2. Kaksi maalia ottelussa tehtaillut Yhdysvaltojen kapteeni ja tähtihyökkääjä Patrick Kanen mielestä amerikkalaiset ovat oikealla tiellä kohti kultamitalia. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

MM-kisojen sunnuntai: Kane ja Pastrnak johdattivat maansa selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 14.5.2018 0:20
Leijonien lisäksi MM-kaukalossa nähtiin sunnuntaina kuusi muuta maata. Ottelut sujuivat ilman yllätyksiä, ja ainoastaan Ruotsin ja Sveitsin välillä oli tiukkaa. lue lisää

MM-kisojen supertähti Patrick Kane pettyi NHL-kauteen − MM-matka kunnia-asia

MAAJOUKKUE | 4.5.2018 20:33
Chicago Blachawksin ja Yhdysvaltojen maajoukkueen supertähti Patrick Kane saalisti Kanadaa vastaan syöttöpisteen, ja epäonnistui rangaistuslaukauskisassa. 29-vuotias laitahyökkääjä halusi tulla pelaamaan MM-kiekkoa, kun pelit NHL:ssä loppuivat lyhyeen. lue lisää

Kommentit

Patrick Kane

Chicago #88 L olh
s. 1988 Buffalo, NY, USA
178CM / 73KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2007 Chicago Blackhawks 1. kierros #1