x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Mikael Backlund kuului joukkueen keskeisiin hahmoihin.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kapteenin unelmat täyttyivät: "Uskomaton tunne!"

Ruotsi nappasi toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden, ja jälleen kerran voittolaukauskilpailun kautta. Samalla joukkueen kapteeni Mikael Backlund sai ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Suomen ja Kanadan matkallaan loppuotteluun pudottanut Sveitsi oli myös Ruotsille pirullinen vastustaja. Kahdesti ottelua johtaneet punapaidat venyttivät ottelun aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Ottelun aikana Sveitsi testasi tosissaan Ruotsin kärsivällisyyttä. Keltapaidat pyörittivät pitkää hyökkäyspeliä, mutta hyvälle maalintekosektorille aukesi pääsy vain aniharvoin.

− Emme turhautuneet missään vaiheessa. Pidimme pelin hallinnassa pysyen kärsivällisinä, kapteeni Mikael Backlund paaluttaa.

Voittolaukauskilpailu alkoi sveitsiläisittäin lupaavasti Sven Andrighetton vietyä joukkonsa johtoon, mutta pian Oliver Ekman-Larsson tasoitti puntit. Kun Sveitsin riveistä ei löytynyt vastaajaa vielä Filip Forsbergin osumalle, Ruotsin kultajuhlat alkoivat.

Samalla täyttyi Backlundin unelma MM-kullasta. Kirkkain mitali irtosi neljännellä yrittämällä.

− Tämä tuntuu aivan uskomattomalta. Pääsin nostamaan pokaalia, ja olen äärimmäisen onnellinen, Backlund hymähtää.

Backlundin palkintokaapista löytyy runsaasti hopea- ja pronssimitaleja. WHL-mestaruuden kaveriksi ei ole tullut yhtäkään suurta voittoa aikuisten tasolla.

Kokeneen hyökkääjän läsnäolo ei ole jäänyt joukkuekavereilta huomaamatta. Mestaruuden ratkaissut Forsberg ei säästellyt sanojaan joukkueen johtajan kohdalla.

− Vaikka hän on taitava pelaaja, hän on yksi NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä. Samalla hän on upea johtaja.

Kapteenille tyypilliseen tapaan puheissa pääroolin vie joukkue, eikä yksilö.

− Olin vain oma itseni ja nautin matkasta, Backlund avaa.

− Upeat jätkät ovat muodostaneet meille upean joukkueen sekä jäällä että sen ulkopuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

Jään kunto ei hidastanut Backlundin tehoiltaa: "Tuloksentekijän roolissa tehopisteet ilahduttavat"

MAAJOUKKUE | 14.5.2018 0:27
Yksi Ruotsin monista NHL-tähdista, Mikael Backlund, oli ottelun ehdottomia hahmoja, kun Sveitsi kaatui lukemin 5−3. Backlund avasi Ruotsin nälkäisen joukkueen tavoitteita alkulohkon päätöksen siintäessä näköpiirissä. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 2:01
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä. lue lisää

Ruotsilta löytyi joka käänteeseen johtavia pelaajia − "Jos minulla olisi ollut odotuksia, tämä olisi ylittänyt ne"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 1:32
Tre Kronorin tehoketjun hyökkääjä Mattias Janmark pelasi MM-jäillä osana joukkueensa syömähammasta. Dallas Starsin mies kertoi mielipiteensä siitä, miksi Ruotsi on jälleen maailman paras. lue lisää

Kommentit

Mikael Backlund

Calgary #11 L lh
s. 1989 Västerås, SWE
183CM / 92KG
SOPIMUS: 2024
VARAUS: 2007 Calgary Flames 1. kierros #24