x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Rantanen kohtasi ottelun jälkeen Avalanche-joukkuekaverinsa Sven Andrighetton.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Karvaasti pettynyt Mikko Rantanen: "Tulosmielessä tämä oli huono turnaus"

Mikko Rantanen ei säästellyt sanojaan murheellisen Sveitsi-puolivälierän jälkeen. Nuori hyökkääjä kertasi niin puutteellisia pelillisiä osa-alueita kuin Leijonien henkistäkin kanttia.

Sveitsi lähetti Leijonat laulukuoroon puolivälierässä 3−2-voitollaan. Leijonien kärkihyökkääjiin lukeutuva Mikko Rantanen avasi tuntojaan MM-turnauksen päättymisen jälkeen.

− Ei varmasti tule katkerampaa tappiota mieleen. Tämä on yksi pahimmista. Tankki on tyhjä, ja pettymys on valtava. Meillä oli hyvä jengi kasassa ja voitimme lohkon. Emme saaneet koneita käyntiin.

Alppimaa latoi keskimmäisellä kaksikymppisellä kiekon kolmesti ohi Harri Säterin. Rantanen pohti syytä moiseen.

− Toisessa erässä emme saaneet parasta irti. Olimme irtokiekoissa askeleen jäljessä, ja kaveri pääsi pyörittämään meidän alueella. Sveitsi osasi puolustaa kahden maalin johtoaan hyvin.

− En osaa sanoa, miksi pakka levisi. Keskusäijä tavallaan puuttui, ja sen paikallaolo on tärkeää puolustajien tuen kannalta. Sveitsi löi trappia, ja yritimme väkisin päästä läpi. Vastustajan momentumin takia peli lähti väärille raiteille.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki piti toisella erätauolla joukkueelle palopuheen. Mahdollisuutta ei saanut päästää lipsumaan sormien läpi.

− Toisella erätauolla puhuimme, että tämä ei riitä. Kolmannessa erässä Sveitsi puolusti hyvin, vaikka yritimme saada hengen päälle vaikean toisen erän jälkeen. Marjamäen viesti oli, että täytyy lopettaa katselu. Palaute oli tiukka, sillä peli ei ollut sitä, mitä pitäisi. Sveitsillä oli liikaa tilaa ja aikaa, ja sitä ei olisi saanut antaa tapahtua, kertasi Rantanen.

Suomi onnistui voittamaan turnauksessa huippumaista Yhdysvallat ja Kanadan. Molemmat pohjoisamerikkalaisjoukkueet ovat neljän parhaan joukossa. Tappiot Leijonat kärsi Tanskalle, Saksalle ja viimeisenä Sveitsille.

− Jos haluaa pärjätä, näille maille ei saisi hävitä. En tiedä, miksi Kanada- ja Yhdysvallat-otteluiden jälkeen emme saaneet viimeistä puristusta tähän peliin.

Yhteenveto turnauksesta oli turkulaisen näkökulmasta viiltävä.

− Ei paljon alkulohkopelit lämmitä, kun häviää pudotuspeleissä. Tulosmielessä tämä oli huono turnaus, ja tästä jäi paska maku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikko Rantanen ihmetteli seurajoukkuekaverinsa pelikieltoa MM-kisoissa: "Lähetin viestin, että mitä sinä oikein teet"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 15:04
Mikko Rantanen varoittaa seurajoukkuekaveristaan Sven Andighetosta. Andrighetto sai pelikiellon kisojen alussa, jota myös Rantanen ihmetteli, koska sveitsiläishyökkääjä ei kuulemma edes hirveästi taklaa. lue lisää

Leijonien mörssäriosasto painoi Yhdysvallat päätylaudasta läpi: "Eivät he ole niin isoja kuin minä"

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 16:46
Leijonat rymisteli lohkovoittoon, kun se voitti Yhdysvallat viimeisessä kamppailussa ennen torstaina alkavia pudotuspelejä. Joukkueen fyysinen mörkörykmentti antoi vastustajille isoja niittejä pitkin ottelua, ja saivat joukkuekavereiden kiitokset. lue lisää

Mikko Rantanen hukkasi hammassuojansa Kanada-ottelun jälkeen: "Vasta aamulla huomasin"

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 14:19
Suomen hyökkääjä Mikko Rantasella ei ole mukana vara-hammassuojia. Hän on tyytyväinen Leijonien viiden hyökkääjän ylivoimaan. lue lisää

Kovaan kerhoon NHL:ssä liittynyt Rantanen luottaa prosessiin Leijonien ykkösketjussa

MAAJOUKKUE | 9.5.2018 13:51
Mikko Rantanen paukutti itsensä neljäntenä suomalaisena yli 80 pistettä NHL:n runkosarjassa tehneiden kerhoon. MM-jäillä turkulainen on saanut koneensa pikkuhiljaa käyntiin, ja arveleekin, että yhteistyö ketjun kanssa tuo jatkossa enenevissä määrin pisteitäkin. lue lisää

Rantanen näkee yhtäläisyyksiä Leijonien ja Avalanchen ykkösnyrkeissä − teema näkyy, ylivoimakin loksahtaa vielä

MAAJOUKKUE | 6.5.2018 13:54
Suomen NHL-kauden kovimpiin tykkeihin kuulunut Mikko Rantanen saapui auttamaan Leijonia MM-kullan tavoittelussa. Turkulaisen mukaan turnauksen ottelut kovenevat peli peliltä, ja onnistumisia edesauttaa seurajoukkuetasolta tutunoloinen ketjudynamiikka. lue lisää

Kommentit

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10