x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Nilsson oli Ruotsin viimeinen lukko.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kesälomilta hätiin hälytetty sankarivahti: "Ei ollut vaikea päätös tulla tänne"

Anders Nilsson kumosi kisojen aikana kysymysmerkkejä Ruotsin maalivahtipelin riittävyydestä. Todisteinä tästä ovat kaulassa killuva kultamitali ja nimeäminen turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

Ennen turnauksen alkua Ruotsin suurimmat kysymysmerkit kohdistuivat maalivahtipelaamiseen, kun esimerkiksi Henrik Lundqvist ei saapunut joukkueen vahvuuteen. 

Anders Nilsson ja Magnus Hellberg jakoivat alkulohkossa vastuuta melko tasaisesti tarjoten tukun vakuuttavia työnäytteitä. Pudotuspeleissä aloittavaksi maalivahdiksi valikoitui Nilsson, eikä hän enää menettänyt paikkaansa.

Erityisesti välieräottelun alussa Nilsson oli loistava tarjoten selkänojan puolustustaistelulle Yhdysvaltoja vastaan. Tämä tarjosi uudelleen mahdollisuuden loistaa loppuottelussa.

Mahdollisuus ei jäänyt käyttämättä.

− Vaikeaa löytää oikeita sanoja tähän tilanteeseen. Ymmärrettävästi tunne on upea, Nilsson kertoo.

Nilsson saapui MM-kisoihin pienen kesäloman jälkeen, kun Vancouver Canucksin kausi oli jo päättynyt. Kun Rickard Grönborg soitti, päätöstä ei tarvinnut miettiä kauaa.

− Halusin yhä jatkaa kauttani, joten tänne tuleminen ei ollut lainkaan vaikea päätös, vahti tuumii.

Turnaus huipentui jälleen kerran voittolaukauskilpailuun. Tällaisessa tilanteessa paineet ovat luonnollisesti suuret. Ne eivät kuitenkaan maalivahtia haitanneet.

− Minulla oli luottavainen olo joukkueemme taitaviin hyökkääjiin. Omaan juttuun keskittyminen toimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsilla positiivinen ongelma maalivahtien saralla: "Meille ei ole vielä kerrottu mitään"

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 7:00
Ruotsi on peluuttanut tasaisesti molempia maalivahtejaan, eivätkä marginaalit vahtien välillä ole suuria. Anders Nilsson antoi loistavat näytöt lohkon päätöspelissä Venäjää vastaan. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 2:01
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä. lue lisää

Ruotsilta löytyi joka käänteeseen johtavia pelaajia − "Jos minulla olisi ollut odotuksia, tämä olisi ylittänyt ne"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 1:32
Tre Kronorin tehoketjun hyökkääjä Mattias Janmark pelasi MM-jäillä osana joukkueensa syömähammasta. Dallas Starsin mies kertoi mielipiteensä siitä, miksi Ruotsi on jälleen maailman paras. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Kommentit

Anders Nilsson

Vancouver #31 L mv
s. 1990 Luulaja, SWE
196CM / 100KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 New York Islanders 3. kierros #62