x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Koivisto ottaa uuden roolinsa ja MM-hulinan tyynesti vastaan.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Leijonarooliinsa sopeutuneen Koiviston henkinen kantti on pysynyt kunnossa: "Vielä ei ole tarvinnut käydä terapiakeskusteluja Mäenalasen kanssa"

Miika Koivisto juhli Liiga-kauden päätteeksi Suomen mestaruutta Kärpissä, mutta nyt puolustajalla on käynnissä uusi projekti. MM-turnaus Tanskassa leijonapaidassa on 27-vuotiaalle puolustajalle mahdollisuus kehittyä entistä monipuolisemmaksi pelaajaksi. Koivisto sai Oulusta mukaansa varsin tärkeän tukipilarin.

Miika Koiviston kevät on ollut melkoista pyöritystä. Puolustaja voitti Suomen mestaruuden Oulun Kärpissä ja tuli valituksi MM-joukkueeseen. Seurajoukkueesta mukana ovat myös valmentaja Mikko Manner ja hyökkääjä Saku Mäenalanen.

− Vähän juhlimme, ja sitten aloinkin vetää taas treenikamoja päälle. Nyt olen täällä.

Suomi on murskannut tähän mennessä sekä Etelä-Korean, Latvian että nyt Norjan. Koivisto ei osannut analysoida menneiden vastustajien eroavaisuuksia − ymmärrettävästä syystä.

− En ole oikeastaan miettinytkään tuollaista. Olemme yrittäneet keskittyä omaan tekemiseen, ja oman pelin kehittämiseen. Olemme hyvällä tiellä.

Lauri Marjamäen valmennusjohto on painottanut tämän vuoden kisoissa puolustajien pelaamista. Koiviston mielestä asioihin on keskityttävä, mutta minkään kanssa ei saa kiirehtiä.

− Olemme olleet aktiivisia ja tukeneet hyökkäyksiä. Kelaamme aina pelaamistamme videolta, ja sen kautta löydämme niitä pieniä asioita, joita parannamme jatkoon. Tällaisessa turnauksessa on alkusarja aikaa hioa kuvioita tärkeimpiä pelejä kohti mentäessä.

Oma peli muovautuu vastustajan mukaan

Suomi kohtaa alkusarjan loppuvaiheilla ennakkoon selvästi kovimmat vastustajansa Yhdysvallat ja Kanadan, joiden kippareina toimivat NHL:n supertähdet Patrick Kane ja Connor McDavid. 27-vuotias puolustaja tietää, mitä Leijonien peräpäältä tullaan vaatimaan.

− Samaa peliä pelaamme myös silloin. On pystyttävä tekemään jalkatyö niin hyvin, että olemme tiiviinä pakettina jo ylhäältä asti. Yhdysvalloille ja Kanadalle ei saa antaa ylimääräistä tilaa ylittää keskialuetta nopeudella.

Viime kaudella seurajoukkueessa hirmuisiin minuutteihin tottunut Koivisto pelaa maajoukkuepaidassa hieman maltillisemmalla kuormalla, eikä roolikaan ole sama kuin Kärpissä.

− Pelaamme tasaisesti seitsemällä puolustajalla, ja minun vastuuni on nyt enemmän alivoimapelaamisessa. Kaiken otan minkä saan − on kunnia saada pelata alivoimaa Leijonissa. Toistaiseksi olemme onnistuneet siinä todella hyvin.

− Viidellä viittä vastaan pelatessa puolustajat saavat pelata rohkeasti ja osallistua hyökkäyksiin, joten saan tuotua myös niitä omia kykyjäni esiin, Koivisto analysoi omaa käytettävyyttään.

MM-kisoissa ei huudella − varasuunnitelma jännityksen varalle olemassa

Rauhallinen ja maltillinen pelimies ei ole huomannut MM-kaukaloissa minkäänlaista psyykkausta, eikä Tanskan-matka ole aiheuttanut tärinöitä. Tarvittaessa juttukaveri löytyy hotellilta, viime kauden seurakaverista.

− Minulla on hyvä tukipilari Kärpistä kämppiksenä. Hän pitää minusta huolen, jos meinaa jotain koetinkiviä tulla. Vielä ei ole tarvinnut käydä terapiakeskusteluja Mäenalasen kanssa, Koivisto heittää.

Syy siihen, miksi kansainvälisillä areenoilla ei huudella toiselle vaihtopenkille, on puolustajan mielestä yksiselitteinen.

− Kaikki pelaajat ovat varsin vieraita toisilleen. Ainakaan itse en tunne moniakaan. Ja pelaamme vain yksittäisiä pelejä vastakkain, joten sen suurempia skismoja ei ehdi syntyä. Esimerkiksi Liigan pudotuspelit ovat oma maailmansa, kun vastustaja pysyy pitkään samana.

Keskiviikkoan Leijonat kohtaa kisaisäntä Tanskan, ja Herningin areena pullistelee varmasti sekä ihmisiä että desibelejä. Valmistautuminen tuohon otteluun alkaakin välittömästi.

− Hienoa, että saamme hyvän fiiliksen halliin. Emme vielä ole ehtineet käydä Tanskaa läpi vastustajana. Palauttelemme ja tankkaamme energiaa kohti huomista. Tanskalla pelaa muutamia Jokerien pelaajia, joten varmasti hieman erilainen peli tulossa. Oman jutun kehittäminen on kuitenkin se tärkein asia.

Lue myös

Leijonien viisikkopeli hajosi − "Syöttöjen pituus kasvoi ja ajoitukset menivät huonommiksi"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 0:29
Leijonapuolustaja Miika Koivisto löysi ottelun jälkeen syyn sille, miksi Sveitsin jalkava joukkue pääsi rokottamaan sinivalkoisten verkkoon yhden kerran liian useasti voittoa ajatellen. lue lisää

Koiviston pitkä tie kansainvälisen tason huippupuolustajaksi − "Ei tätä silloin uskonut, kun pelasin C-nuorissa Vaasassa kakkosdivaria"

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 14:59
Leijonapuolustaja Miika Koivisto pelasi jämäkästi joukkueen takalinjoilla vuoden 2018 MM-kisojen alkusarjassa. Seuraavaksi 27-vuotias pelimies valmistautuu uransa ensimmäiseen kansainväliseen pudotuspelikamppailuun, jossa Suomi kohtaa Sveitsin. lue lisää

Suomi saa mahdollisuuden historialliseen voittoon - ensi vuoden MM-kisojen lohkojako julki

MAAJOUKKUE | 22.5.2018 12:23
Slovakiassa ensi vuonna pelattavien jääkiekon MM-kisojen lohkojako on varmistunut. Suomi kohtaa pääosin samoja maita kuin tänäkin vuonna, mutta luvassa on myös eksotiikkaa Iso-Britannian kohtaamisen myötä. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Lauri Marjamäki kertasi aikaansa Leijonien peräsimessä: "En tiedä, onko se minun jättämäni perintö"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 8:00
Leijonien kisat saivat tylyn lopun, kun Sveitsi kaatoi Leijonat lukemin 3-2. puolivälieräottelussa. Samalla päättyi Lauri Marjamäen ajanjakso jääkiekko maajoukkueen päävalmentajana. Häntä seuraa työssä Jukka Jalonen. lue lisää

Kommentit

Miika Koivisto

Dinamo Msk #55 L p
s. 1990 Vaasa
184CM / 88KG
SOPIMUS: 2019