x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Rantanen nahisteli Yhdysvaltojen Connor Murphyn kanssa.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Leijonien mörssäriosasto painoi Yhdysvallat päätylaudasta läpi: "Eivät he ole niin isoja kuin minä"

Leijonat rymisteli lohkovoittoon, kun se voitti Yhdysvallat viimeisessä kamppailussa ennen torstaina alkavia pudotuspelejä. Joukkueen fyysinen mörkörykmentti antoi vastustajille isoja niittejä pitkin ottelua, ja saivat joukkuekavereiden kiitokset.

Suomi voitti Yhdysvallat alkusarjan päätöskamppailussa numeroin 6−2. Joukkueen isokokoiset pelaajat Saku Mäenalanen ja Mikko Rantanen olivat pelipäällä.

− Hyvin veimme peliä fyysisellä puolella ja luistelulla. Lopussa pääsimme myös ihon alle. He yrittivät kaikkensa tappioasemassa, Mäenalanen luonnehti.

Kärpissä Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä jakeli isoja taklauksia Yhdysvaltojen huippunimiin. Häntä ei huimannut vastustajien nimimiesten seura.

− Eivät he ole niin isoja kuin minä. Meillä on hyvä itseluottamus − kaikki käyttävät vahvuuksiaan, ja sen takia pelit ovat menneet näin. Hyvän luistelun kautta tulevat kaikki hyvät asiat.

Mäenalanen kehui Leijonien jättiläistä, Marko Anttilaa vuolaasti. Hänestä ketju pelaa peli peliltä etevämmin.

− Hänen kanssaan on hienoa pelata. Olemme nyt muistaneet tehdä maalejakin. Oman pään pelaamista pystymme vielä parantamaankin. Tämä oli varmaan turnauksen paras peli meiltä. Ainakin tuntuu siltä, että emme olleet pulassa kovin usein, Mäenalanen muisteli.

Isojen miesten on levättävä ennen Sveitsi-taistoa

Leijonat oli varsinkin Yhdysvallat-ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella kovan paineen alla. Vastustaja laukoi kohti Harri Säteriä liki kymmenen laukausta, kun taas Keith Kinkaid sai olla melkein työttömänä omalla veräjällään.

− Puolustamme todella tiiviisti, mutta hyökkäämme nopeasti. Tiiveys auttaa pelaamistamme. Pääsemme hyvin sisään hyökkäysalueelle. Aina, kun yhdysvaltalainen sai kiekon heidän hyökkäysalueellaan, niin aika vähän oli tilaa tarjolla. Se on lääke, joka toimii huippupelaajiin, Rantanen kertoili.

Viimeisellä alkusarjan pelillä oli Rantasen mukaan valtaisa merkitys.

− Lohkovoitto on iso juttu. Tiesimme, että ehjällä pelillä pystymme tähän. On otettava etu irti tästä, ettei tarvitse vielä matkustaa Kööpenhaminaan. Nyt lepäämme tämän ja huomisen, sitten iskemme seuraavan vastustajan kimppuun. 

Seuraava vastustaja on siis Sveitsi. Rantanen tuntee joukkueesta muutamia pelaajia, ja tiedostaa joukkueen vaarallisuuden.

− Heillä on paljon hyviä Euroopassa pelaavia pelaajia, sekä muutama NHL-pelaaja. Varmasti hyvä ja luisteleva joukkue tulossa vastaan. Ennustan pahaa peliä, vaikka en niin paljon joukkueen pelitavasta tiedäkään.

Myös Rantanen kehui nelosketjun mörssäriosaston miehiä, Anttilaa ja Mäenalasta.

− Kiva katsoa heidän peliään. He pääsevät usein vastustajan ihon alle. Tänään, kuten Kanadaakin vastaan he ovat onnistuneet siinä. He ovat tehneet myös tärkeitä maaleja, kiitteli Rantanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Karvaasti pettynyt Mikko Rantanen: "Tulosmielessä tämä oli huono turnaus"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 7:00
Mikko Rantanen ei säästellyt sanojaan murheellisen Sveitsi-puolivälierän jälkeen. Nuori hyökkääjä kertasi niin puutteellisia pelillisiä osa-alueita kuin Leijonien henkistäkin kanttia. lue lisää

Mikko Rantanen ihmetteli seurajoukkuekaverinsa pelikieltoa MM-kisoissa: "Lähetin viestin, että mitä sinä oikein teet"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 15:04
Mikko Rantanen varoittaa seurajoukkuekaveristaan Sven Andighetosta. Andrighetto sai pelikiellon kisojen alussa, jota myös Rantanen ihmetteli, koska sveitsiläishyökkääjä ei kuulemma edes hirveästi taklaa. lue lisää

Saku Mäenalanen ei ole nöyristellyt kaukalossa ketään: "Samaa puuroahan hekin syövät"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 14:01
Suomi kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Sveitsin. Leijonien nelosketjun hyökkääjä Saku Mäenalanen painottaa, että Suomen pitää pitää omasta identiteetistään kiinni. lue lisää

Mikko Rantanen hukkasi hammassuojansa Kanada-ottelun jälkeen: "Vasta aamulla huomasin"

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 14:19
Suomen hyökkääjä Mikko Rantasella ei ole mukana vara-hammassuojia. Hän on tyytyväinen Leijonien viiden hyökkääjän ylivoimaan. lue lisää

Mäenalanen tarjosi nyrkkipyykkiä tanskalaiselle − painia edelsi hurja tilanne kulmassa: "En mennyt huuruun"

MAAJOUKKUE | 10.5.2018 0:21
Jannik Hansen laskeutui yhdessä Mikkel Bödkerin kanssa pelipäivänä Tanskaan, ja veti illalla pelikamppeet päälle Suomea vastaan. Lopputuloksena oli voitto kuumasta ottelusta. Tanskalaishyökkääjä kolisteli Tommi Kivistön kanssa hurjannäköisesti toisessa erässä, jonka jälkeen ketjukaveri sai kokea Saku Mäenalasen koston. lue lisää

Kommentit

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10