x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Filip Forsberg laukoi Ruotsille maailmanmestaruuden.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Mestaruuden ratkaisseella Forsbergilla riitti kunnioitusta Sveitsille: "Turnauksen vaikein ottelu"

Ruotsi kohtasi sunnuntai-iltana Sveitsin miesten MM-kisojen finaalissa. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu venyi voittomaalikilpailuun saakka. Siellä voittomaalin ja mestaruuden Ruotsille laukonut Filip Forsberg oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueestaan.

Ruotsin Filip Forsberg ratkaisi kultamitalin ja maailmanmestaruuden Ruotsille voittomaalikilpailussa. Forsberg sanoo, että kyseinen maali on suurin muisto näistä kisoista.

− Aioin tehdä valelaukauksen, mutta muutin mieleni viime hetkellä ja se toimi, hän kertoo voittomaalista.

Hyökkääjä liittyi Ruotsin MM-joukkueeseen kesken turnauksen, kun Nashville Predators putosi NHL:n pudotuspeleistä.

− Se oli turhauttavaa katsoa niitä, mutta samalla meillä on nyt kultamitali. Saan mahdollisuuteni Stanley-Cupiin myöhemminkin, hän miettii.

Ruotsin joukkueessa oli ennestään Forsbergille tuttuja kasvoja, sillä joukkueessa oli hänen muutama hyvä ystävänsä.

Forsbergin mukana Predatorsin joukkueesta kisoihin liittyi Mattias Ekholm ja Viktor Arvidsson.

− Puhuimme keskenämme, että tulemme tänne voittamaan ja auttamaan jätkiä. Selvästi siinä onnistuimme. Mielestäni he pelasivat upean turnauksen. He olivat täällä pelaamassa täysillä ja olen kaikista ylpeä.

Sveitsin joukkueessa Forsbergia vastaan pelasi myös kaksi Predatorsin pelaaja, kuten Roman Josi ja Kevin Fiala.

− He olivat kaksi parasta pelaajaa heidän joukkueesta. Harmittaa tavallaan heidän puolestaan, kun he todellakin pelasivat kovaa. Olen kiitollinen, että he ovat Predatorsissa joukkuekavereitani, Forsberg kehuu.

Buumia Ruotsiin

Ruotsi voitti näin toisen maailmanmestaruuden peräjälkeen. Ruotsi voitti viime vuoden MM-kisojen finaalissa Kanadan niin ikään voittomaalikilpailun päätteeksi.

Forsberg uskoo, että menestys tuo Ruotsiin hieman buumia jääkiekon ympärille.

− Ei ikinä tiedä, mutta luulen niin. Menestys ruokkii enemmän kiinnostusta ja lisää yleisöä. Jätkät ovat tehneet hienoa työtä liitossa ja toivat parhaat pelaajat tänne.

Sveitsi pelasi läpi ottelun kohtalaisen hyvin. He tulivat ensimmäiseen erään pyrkien ottamaan kiekkokontrollin itselleen, mutta erän edetessä Ruotsi sai muutettua pelin virtausta itselleen suotuisaksi kiekkokontrollilla ja pitkillä hyökkäyksillä.

Sveitsi meni 1−0-johtoon avauserässä, mutta Ruotsi tasoitti nopeasti Gustav Nyquistin maalilla. Toisessa erässä Sveitsi meni Timo Meierin maalilla uudelleen johtoon, mutta ruotsalaiset tasoittivat jälleen ottelun Mika Zibanejadin osumalla.

Forsberin mielestä Sveitsi pelasi hyvän ottelun sekä teki hyvää työtä läpi turnauksen.

− Kaikki kunnia heille. Se olisi voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa, mutta meidän maalivahtimme pelasi hienosti ja otti muutaman ison torjunnan. Meidän piti todellakin ansaita tämä voitto.

− Se oli vaikein ottelu koko tässä turnauksessa, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Forsberg ei jää kaipaamaan Suomen kohtaamista: "Olen onnellinen sveitsiläisten ystävieni puolesta"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 7:00
Ruotsi kesti ennakkosuosikin aseman Latviaa vastaan, vaikka ottelu ei ollutkaan helppo. Ottelun hahmoihin kuulunut Filip Forsberg kehui sekä omaa että joukkueensa tilannetta, eikä Suomen kohtaamatta jääminen jää kaivelemaan. lue lisää

SVT: Ruotsin odotus palkittiin - kolme Predators-pelaajaa matkaa Tanskaan

MAAJOUKKUE | 11.5.2018 23:45
Alkuosan kisoista vajaalla kokoonpanolla pelannut Ruotsi saa tukun vahvistuksia. Nashville Predatorsin putoaminen NHL:n pudotuspeleissä tuo SVT:n mukaan Tre Kronorin paitaan puolustaja Mattias Ekholmin sekä hyökkääjät Filip Forsbergin ja Viktor Arvidssonin. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Analyysi: Yhdysvallat tuhri itse mahdollisuutensa finaaleihin

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:54
Lauantai-iltana Ruotsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun, kun se kaatoi Yhdysvallat selvin lukemin 6−0. Ruotsi osoitti, mitä on maalinteon tehokkuus jääkiekossa parhaimmillaan. lue lisää

Kommentit

Filip Forsberg

Nashville #9 R lh
s. 1994 Östervåla, SWE
187CM / 88KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2012 Washington Capitals 1. kierros #11