x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchen joukkueessa.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Mikko Rantanen ihmetteli seurajoukkuekaverinsa pelikieltoa MM-kisoissa: "Lähetin viestin, että mitä sinä oikein teet"

Mikko Rantanen varoittaa seurajoukkuekaveristaan Sven Andighetosta. Andrighetto sai pelikiellon kisojen alussa, jota myös Rantanen ihmetteli, koska sveitsiläishyökkääjä ei kuulemma edes hirveästi taklaa.

Suomen tulevan puolivälierävastustajan Sveitsin Sven Andrighetto sai kisojen alussa pelikieltoa, kun hän taklasi polvellaan Itävallan Steven Strongia

Leijonien Mikko Rantanen ja Andrighetto pelaavat samassa joukkueessa Colorado Avalanchen riveissä. Rantanen olikin lähettänyt heti pelikiellosta kuultuaan viestä Andrighetolle.

− Ei hän mielestäni edes hirveästi taklaa. Siitä vähän yllätyinkin ja lähetin hänelle viestin: "Mitä sinä oikein teet? Tulet tänne ja ajelet, mutta et sitten NHL:ssä ajele".

Rantasen mielestä Andrighetto on kaukana sikailevasta pelaajasta.

− Tosi hyvä pelaaja, hyvin liikkuva ja tosi taitava pelaaja. Hyökkäysvoittoinen pelaaja ja hänen kanssaan täytyy olla tarkkana ja ottaa tila ja aika pois.

Rantanen oli tavannut Andrgheton eilen.

− Vähän hotellilla näimme, mutta ei mitään sen kummallisempaa. Se on kuitenkin aika iso peli, niin katsotaan, jos ehkä pelin jälkeen.

Sveitsi on vaarallinen vastaiskujoukkue

MM-kisat jatkuvat torstaina eri mentaliteetilla kuin miten alkulohko eteni. Nyt yksi voitto riittää jatkoon ja vastaavasti tappio tietää kotimatkaa. 

Rantanen myöntää, että kun panos on tällainen, aiheuttaa se erilaisen fiiliksen.

− Tietää, että kohta mennään playoff-peliin. Playoff-peliin on aina erilaista lähteä kuin alkusarjapeleihin tai runkosarjapeleihin. Kyllä tässä on hyvä täpinä päällä kaikilla.

Rantasen ketjussa pelasi edellisessä ottelussa Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen. Kolmikko pelaa Sveitsiä vastaan jälleen yhdessä.

− Ensimmäiseksi peliksi ihan hyvin meni, ja saimme hyvän tuloksen vielä joukkueenakin, joten kyllä uskon, että tänään saadaan sovittuja juttuja kentällä näkymään ja saadaan homma rullaamaan heti alusta saakka, Rantanen kommentoi ketjunsa suoritusta.

Suomi on ehkä hienoinen ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä. Rantanen on samoilla linjoilla. 

− Ainahan on varmaan ennakkosuosikki, kun voittaa lohkon ja sen tiedostamme. On tässä aika paljon äijiä, jotka ovat ennenkin pelanneet painepeleissä, en usko, että se mikään ongelma tulee olemaan. Nautitaan tavallaan vaan siitä, että olemme ennakkosuosikkeja.

Sveitsi on Rantasen mukaan hyvä vastaiskujoukkue.

− Pelaa aika nopeasti ja yrittää iskeä vastaan. Heillä on hyvin liikkuvat puolustajat ja hyökkääjät, ja pelaavat vähän samalla lailla kuten jenkit ja kanukit. 

Rantanen myös kertoo, että ensimmäinen maali on tärkeä ja muutenkin koko ensimmäinen erä.

− Niin vain prosentit vain menevät, että kun ensimmäisen maalin tekee, on hyvät mahdollisuudet voittaa peli. Totta kai siihen lähdemme satsaamaan, että saisimme ensimmäisen iskun ja ensimmäisessä erässä muutenkin näyttäisimme pelille suuntaa, hän päättää.

Lue myös

Karvaasti pettynyt Mikko Rantanen: "Tulosmielessä tämä oli huono turnaus"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 7:00
Mikko Rantanen ei säästellyt sanojaan murheellisen Sveitsi-puolivälierän jälkeen. Nuori hyökkääjä kertasi niin puutteellisia pelillisiä osa-alueita kuin Leijonien henkistäkin kanttia. lue lisää

Leijonien mörssäriosasto painoi Yhdysvallat päätylaudasta läpi: "Eivät he ole niin isoja kuin minä"

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 16:46
Leijonat rymisteli lohkovoittoon, kun se voitti Yhdysvallat viimeisessä kamppailussa ennen torstaina alkavia pudotuspelejä. Joukkueen fyysinen mörkörykmentti antoi vastustajille isoja niittejä pitkin ottelua, ja saivat joukkuekavereiden kiitokset. lue lisää

Mikko Rantanen hukkasi hammassuojansa Kanada-ottelun jälkeen: "Vasta aamulla huomasin"

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 14:19
Suomen hyökkääjä Mikko Rantasella ei ole mukana vara-hammassuojia. Hän on tyytyväinen Leijonien viiden hyökkääjän ylivoimaan. lue lisää

Kovaan kerhoon NHL:ssä liittynyt Rantanen luottaa prosessiin Leijonien ykkösketjussa

MAAJOUKKUE | 9.5.2018 13:51
Mikko Rantanen paukutti itsensä neljäntenä suomalaisena yli 80 pistettä NHL:n runkosarjassa tehneiden kerhoon. MM-jäillä turkulainen on saanut koneensa pikkuhiljaa käyntiin, ja arveleekin, että yhteistyö ketjun kanssa tuo jatkossa enenevissä määrin pisteitäkin. lue lisää

Rantanen näkee yhtäläisyyksiä Leijonien ja Avalanchen ykkösnyrkeissä − teema näkyy, ylivoimakin loksahtaa vielä

MAAJOUKKUE | 6.5.2018 13:54
Suomen NHL-kauden kovimpiin tykkeihin kuulunut Mikko Rantanen saapui auttamaan Leijonia MM-kullan tavoittelussa. Turkulaisen mukaan turnauksen ottelut kovenevat peli peliltä, ja onnistumisia edesauttaa seurajoukkuetasolta tutunoloinen ketjudynamiikka. lue lisää

Kommentit

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10