Perrin vannoo päättävänsä uransa Liigassa.

Timo Savela

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo.

Eric Perrin teki torstaina liigahistoriaa rikkomalla ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen. 42-vuotias on nyt iskenyt Liigassa tehot 166+312=480. Edellinen ennätys oli Otakar Janeckyn käsialaa.

Tilaston piikkipaikka siirtyi kuitenkin Perrinin haltuun, kun hyökkääjä iski ottelussa KooKoota vastaan peräti kaksi osumaa. Kamppailu keskeytettiin hetkeksi kukituksen ja jumbotronilla pyörineen tribuuttivideon kunniaksi.

Kanadalaisen oli vaikea pukea tunnetta sanoiksi.

− Nyt näen koko matkan, jonka olen Liigassa kulkenut. Tulin tänne vuonna 2000 ja palasin 2010 lopettaakseni urani. En uskonut, että urani kestäisi näin kauan. Olen kiitollinen kaikista saamistani mahdollisuuksista, hän hymyili.

Ulkomaalaispelaajan piste-ennätyksen rikkoutumista seurattiin pitkin talvea muun muassa Twitterissä hashtagilla #EkiWatch, ja koko Perrinien perhe seurasi tilannetta.

Uusi ennätys syntyi hyökkääjän mielestä yllättävän nopeasti.

− Rikoin ennätyksen nopeammin kuin itse uskoin. Olen iloinen siitä, mutta nyt voin keskittyä loppukauteen.

Perrin on edustanut liigaurallaan TPS:ää, JYPiä, Jokereita, Ässiä ja HPK:ta. Jokainen seura saa kulttipelaajan asemaan nousseelta Perriniltä suuret kiitokset.

− Tämä on oodi kaikille organisaatoille, joissa olen Suomessa pelannut. Olen kaikille kiitollinen, että he uskoivat minuun.

42-vuotias on pelannut Liigassa nyt 11 kautta. Hän omistaa ennätyksensä kaikille suomalaisille ja kiekkofaneille, sillä yksi suurimmista Pohjolaan jäämisen syistä on ollut erinomainen kohtelu.

Siksi myös ura päättyy Suomessa.

− Haluan kertoa faneille, kuinka kiitollinen olen. Fanit saivat minut tuntemaan itseni suomalaiseksi, vaikka rikoinkin juuri ulkomaalaispelaajan ennätyksen. Olin kuin yksi heidän omistaan. Minua on kunnioitettu jokaisessa paikassa ja minua on kohdeltu hyvin myös vastustajana.

− Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa, kanadalainen herkistelee.

Korpisalon korvaamattomat opit

Perrin saapui ensimmäisen kerran Suomeen vuonna 2000, jolloin ensimmäisiä seuroja olivat Jokerit ja Ässät. Hän siirtyi alun perin Liigaan uuden agentin suosituksesta, ja lopulta kaikki positiiviset ennustukset kävivät toteen.

− Agenttini mukaan 3-4 vuotta kovaa työtä Liigassa veisi minut takaisin NHL:ään. Juuri niin tapahtui. Tiesin Pohjois-Amerikkaan palatessani, että jos koskaan tulisin takaisin Eurooppaan, tulisin Suomeen.

Yli 25 vuotta kestäneelle uralle on mahtunut monia suuria voittoja. Hän on nostanut Stanley Cupia, ja Liigasta palkintokaappiin on kertynyt yksi mestaruus sekä kolme pronssista mitalia.

Vuosien varrella on myös ollut paljon joukkuekavereita, joita hyökkääjä tahtoo muistaa. Jari Korpisalo teki Perriniin lähtemättömän vaikutuksen.

− Hänellä oli mielettömän suuri vaikutus uraani. Korpisalo auttoi minua ja näytti, miten pelata terävästi. Hän pakotti minut olemaan aina valmiina. Se loi pohjat uralleni ja teki minusta todellisen ammattilaisen.

Hyökkääjä nauttii jääkiekosta yhä 42-vuotiaana. Puheet uran lopettamisesta jatkuvat yhä, mutta päätös on venynyt kuin Teemu Selänteellä konsanaan.

Menetykseen ei ole suurta salaisuutta.

− Jos jääkiekko on intohimo ja nauttii pelaamisesta, myös jalat ja mieli tottelevat.

Perrin on toitottanut nuoremmille joukkuetoveirelleen myös työnteon merkitystä. Liikaa ei saa kuitenkaan miettiä. 

− Nuoret pelaajat miettivät nykyään liikaa sen sijaan, että he eläisivät hetkessä. Heidän ei pitäisi miettiä kaikkea liian pitkälle, vaan keskittyä yhteen peliin tai yhteen vaihtoon kerrallaan.

Ennätys on viesti myös hänen lapsilleen.

− Haluan jättää lapsilleni hyvän perinnön. Tämä on viesti myös heille: jos intohimoa riittää, voi päästä ties kuinka pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Pass the puck to Perrin

LIIGA | 29.12.2017 11:38
Eric Perrin laukoi JYPille seuran toisen Suomen mestaruuden Lahdessa 23.4.2012 jatkoajalla. Se on omalta kohdaltani yksi hienoimmista hetkistä, jota olen päässyt urheilun saralla todistamaan. Ja vähintään yhtä hienoja muistoja minulla on JYPin kannattajana myös miehestä, joka mestaruuden ratkaisi. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Ässien hallituksen jäsen siirtyy seuran palkkalistoille – "Olen seurannut kauhulla"

LIIGA | 22.5.2018 11:24
Ässien hallituksen jäsen Harri Vilkuna siirtyy yrityksensä kautta seuran palkkalistoille. Hän on sitoutunut toteuttamaan edustusjoukkueen kotiottelujen järjestämisen kuusinumeroisen summan halvemmalla kuin millä ne viime kaudella järjestettiin. lue lisää

Kommentit

Eric Perrin

TPS #10 L kh
s. 1975 Laval, QC, CAN
175CM / 80KG
SOPIMUS: 2018