x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Oliver Ekman-Larsson oli yksi Ruotsin monista NHL-tähdistä.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Rankkarikisan tasoittanut Ekman-Larsson: "Valmentaja kysyi, olenko valmis"

Ruotsin vahvuuden yksi suurimmista tekijöistä oli kiekollisesti laadukas puolustuskalusto. Tästä välähdys nähtiin voittolaukauskilpailussa, kun Oliver Ekman-Larsson vastasi elintärkeästä osumasta.

Sveitsi osoitti jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa, ettei finaalipaikka irronnut sattumalla. Historiallinen MM-kulta tuoksui jo sveitsiläisten nenässä, kun peli oli edennyt voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailun kolmanteen pariin lähdettäessä Sveitsi oli kiinni maailmanmestaruudessa Sven Andrighetton osumalla. 

Monet yllättyivät, kun laukaisuvuoron sai Oliver Ekman-Larsson.

− Valmentaja kysyi jo muutama päivä sitten, olenko valmis ampumaan rankkarin. Sanoin voivani ampua, mutta maalia en takaa, puolustaja muistelee.

Ekman-Larsson onnistui tuomaan Ruotsin tasatilanteeseen voittolaukauskilpailussa. Maalintekeminen oli pudotti taakkaa hänen jälkeisiltä ruotsalaisampujilta, mutta kasvatti sitä Sveitsin leirissä.

− Ajattelin feikata ja ampua mailapuolelle, mutta hän tulikin mailapuolelle, joten muutin ratkaisuani. Se toimi hyvin, Ekman-Larsson kertaa.

Sveitsi ei enää toistamiseen onnistunut, mutta Filip Forsbergin osuttua Ruotsi juhli MM-kultaa. MM-kisoissa pelaaminen on ollut kunnia-asia myös monissa liemissä meritoituneelle puolustajalle.

− Tämä on fantastinen tunne. Kun olet jäällä tällaisissa tilanteissa ja otteluissa, se kasvattaa ja tuo paljon itseluottamusta.

Maailmanmestaruus oli Ruotsille toinen peräkkäin. Myös edellistä mestaruutta juhli kolme tämän joukkueen pelaajaa: Dennis Everberg, John Klingberg sekä Ekman-Larsson.

26-vuotias puolustaja kuuluukin modernissa kiekossa melko harvinaiseen kerhoon voitettuaan kaksi mestaruutta putkeen.

− Ei voi sanoin kuvailla, kuinka hienoa se on. Olen todella ylpeä tästä saavutuksesta, puolustaja juhlii.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 2:01
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Analyysi: Yhdysvallat tuhri itse mahdollisuutensa finaaleihin

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:54
Lauantai-iltana Ruotsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun, kun se kaatoi Yhdysvallat selvin lukemin 6−0. Ruotsi osoitti, mitä on maalinteon tehokkuus jääkiekossa parhaimmillaan. lue lisää

Pääjärvi rankoi alivoimamaalilla: "Olimme rennompia kuin puolivälieräottelussa"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:45
Ruotsi matkaa jälleen finaaliin, kun Yhdysvallat kaatui välierissä murskalukemin. Magnus Pääjärven mukaan välierän lähestyminen oli Latvia-puolivälierää helpompaa. lue lisää

Kommentit

Oliver Ekman-Larsson

Arizona #23 L p
s. 1991 Karlskrona, SWE
188CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 Phoenix Coyotes 1. kierros #6