x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

McDavid rakenteli puolivälierän voittomaalin.

Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Ratkaisumaali oli tuttua McDavid-taikaa: "En tiedä, miten se syöttö tuli perille"

Kanada ja Venäjä tarjosivat Kööpenhaminassa hitaasti alkaneen, mutta lopulta trilleriksi muodostuneen puolivälieräottelun. Kanada eteni välieriin jatkoajan kautta.

Kanadan ja Venäjän välisessä puolivälieräottelussa mätettiin yhteensä yhdeksän maalia. Maalinteossa erikoistuttiin eritoten päätöserässä, sillä siihen lähdettiin 2−2 tilanteessa.

Kun molemmat joukkueet onnistuivat päätöserässä kahdesti, ratkaisua piti hakea jatkoajalta. Siellä ottelu ratkesi Kanadan eduksi ylivoimaosumalla.

Maalin suurin arkkitehti oli Connor McDavid, vaikka se kirjattiinkin Ryan O'Reillyn nimiin.

− Hänen syöttönsä oli aivan uskomaton, en tiedä, miten se tuli läpi. Minä olin onnekas, kun sain iskeä siitä maalin, O'Reilly kertaa.

Juuri ennen maalia McDavid piti palaverin valmentajan kanssa, jossa teroitettiin pelaajien paikkoja ylivoimakuviossa. Tulos tuli nopeasti kaikkien tietoon.

− Täällä ylivoiman pyörittäminen oli huomattavasti helpompaa paremman jään vuoksi. Sitä kautta myös paikkoja syntyi, O'Reilly miettii.

Puolivälieräottelu antoi runsaasti oppia vaahteralehtipaidoilla. 2−0-johdon menettäminen toisessa erässä kertoi myös Venäjän hyvyydestä, mutta syyttävä sormi osoittaa osittain myös Kanadan löysäilyä.

Juuri McDavidin ketju oli suurissa ongelmissa omalla alueella. Kehuja itselle ei juuri riittänyt.

− Minun esitykselläni ei ole väliä, olen vain onnellinen muiden ketjujen onnistumisista, McDavid kuvailee.

− Pysyimme kärsivällisinä, emmekä lannistuneet takaiskumaaleista. Takaiskumaalit voivat olla vaikeita käsitellä, mutta joukkueemme pysyi hyvin kasassa.

Välierässä Suomi tai Sveitsi

Puolivälieräotteluun Kööpenhaminaan matkustaneen Kanadan reissu ei siis jää vain yhden ottelun mittaiseksi. Seuraavana vastaan asettuu joko Suomi tai Sveitsi.

Tuttuun tapaan tulevalla vastustajalla ei punapaitojen leirissä nähdä suurta merkitystä. Matkalla kohti mestaruutta mikä tahansa joukkue pitää voittaa.

Ennen lauantain välieräottelua juuri johtoaseman puolustamista tullaankin teroittamaan Kanadan leirissä.

− Kumpi tahansa vastaan tulekaan, emme voi antaa noin paljoa paikkoja. Tämä oli arvokasta oppia meille, O'Reilly miettii.

− En tarkoita sitä, että meidän pitäisi vetäytyä kuoreen. Meidän pitää pysyä oikealla tavalla aggressiivisina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

O'Reilly katseli voittomaalia jäähypenkiltä: "Hyvä, kun edes koskin häneen"

MAAJOUKKUE | 20.5.2018 20:35
Kanadan turnauksesta muodostui suuri pettymys, kun turnaus päättyi hävittyyn pronssiotteluun. Joukkueen taso oli hyvin kaksijakoinen. lue lisää

Kanada hävisi turnauksen tärkeimmät pelinsä − Connor McDavid: "Oli vaikea nukahtaa"

MAAJOUKKUE | 20.5.2018 20:16
Kanadan kapteeni ja supertähti Connor McDavid teki kaikkensa, jotta joukkue olisi saanut MM-mitalit mukaansa. Toisin kuitenkin kävi. Liekö unettomuus vaikuttanut muidenkin, kuin keskushyökkääjän otteisiin? lue lisää

Connor McDavid kehui vuolaasti Sveitsin onnistujia ja käänsi katseita tulevaan: "Huomenna on iso peli"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 23:31
Yksi maailman parhaista pelaajista, ellei kaikkein paras - Connor McDavid jakoi pettymyksen keskellä tunnustusta sveitsiläisille. Välierätappio sysäsi Kanadan pronssiotteluun Yhdysvaltojen vastustajaksi. lue lisää

Maalivahtilegenda Martin Brodeur jututti Leijonien hyökkääjää − "Hänestä voisi olla NHL-seurallemme paljon hyötyä"

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 7:00
NHL:n maalivahtilegenda ja Kanadan tämän vuoden miesten MM-kisajoukkueen GM sekä NHL-joukkue St. Louis Bluesin apulais-GM Martin Brodeur kertoi ongelmista joukkueen kasaukseen liittyen. Hän myös mainitsi NHL-seuransa mahdollisesti seuraavasta suomalaispelaajasta. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

Kommentit

Ryan O'Reilly

Buffalo #90 L vlh
s. 1991 Clinton, ON, CAN
183CM / 91KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2009 Colorado Avalanche 2. kierros #33