Nyquist pelaa Ruotsin kakkosketjussa.

Getty Images

Ruotsilla ei ole varaa ylimielisyyteen: "Ihmiset luulevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa"

Ruotsi onnistui nappaamaan lohkovoiton voitettuaan päätöspelissä Venäjän. Vaikka alkulohko meni voitosta voittoon, varaa parantaa riittää, eikä Latviaa voi aliarvioida.

Ruotsin Venäjä-voitossa ottelun hahmoihin kuului jälleen Rickard Rakell. Ykkösketjun laituri vastasi toisessa erässä ottelun voittomaalista nopean suunnanmuutoksen jälkeen.

Kolmikko on löytänyt nopeasti hyvän yhteispelin ollen alati vaarallinen.

− Ajamme ahnaasti maalille ja haemme sitä kautta maalipaikkoja. Tänään se onnistui loistavasti, Rakell kehuu.

Yksi Ruotsin ehdottomia heikkouksia oli jäähyjen runsas määrä. Erityisesti kolme hyökkäyspään jäähyä yhteen otteluun on sara, jota keltapaidat varmasti pyrkivät parantamaan.

Ruotsin kannalta lohdullista on se, että viisikkopelin rakenne on varsin kestävällä pohjalla. Jäähyt ovat enemmänkin merkki yksilöiden huolimattomuudesta kuin vajaavaisesta puolustuspelaamisesta.

− Emme panikoineet, vaikka johdimme vain yhdellä maalilla. Voitolla pääsimme asetelmaan, johon olemme tähdänneet, laituri viittaa kehittyneeseen puolustuspeliin johtoasemassa.

Gustav Nyquist komppasi vahvasti tähtipelaajaa.

− Tasakentällisin olemme erittäin vahva joukkue. Jäähyjä pitää välttää viimeiseen asti.

Systeemi muuttuu

Ruotsin ensimmäisenä haasteena pudotuspeleissä on Latvia, joka varmisti puolivälieräpaikkansa voittamalla Tanskan päätöspelissä. Tästä lähtien vain yhdellä asialla on merkitystä: voittamisella.

− Venäjä on hyvä joukkue, joka oli mukava voittaa. Tästä lähtien menneillä ei kuitenkaan ole merkitystä, vaan yksittäinen ottelu kerrallaan ratkaisee, Nyquist muistuttaa.

Ruotsi lähtee otteluun ymmärrettävästi suurena ennakkosuosikkina. Samalla heille kasaantuu suuri määrä paineita, eikä vastustajan aliarviointiin ole varaa.

Vastustajalla ei Ruotsin leirissä ole väliä.

− Me olemme täällä sen takia, että haluamme voittaa mestaruuden. Se tarkoittaa sitä, että pitää voittaa kuka tahansa, ja nyt Latvia on ensimmäinen haasteemme, Nyquist pyörittelee.

− Ihmiset ajattelevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa sen ottelun. Fakta on kuitenkin se, että tässä vaiheessa on vain hyviä joukkueita jäljellä.

Rakell oli jo ehtinyt hieman tarkkailemaan vastustajaa, mutta odotti silti videopalaveria, jossa vastustajan peliä avataan tarkemmin.

− Näin viimeisen erän heidän Kanada-ottelusta. Odotan Slovakian tyylistä joukkuetta, joka on liikkuva ja kyttää vastahyökkäyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

MM-kisojen perjantai: Herningissä kaksi voittomaalikilpailua, Venäjä ja Ruotsi selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 5.5.2018 0:16
Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisat lauantaina, mutta perjantaina kahdeksan joukkuetta pääsi aloittamaan kisaurakkansa. Päivän kohokohtana oli Yhdysvaltojen ja Kanadan kohtaaminen. lue lisää

Rankkarikisan tasoittanut Ekman-Larsson: "Valmentaja kysyi, olenko valmis"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 7:00
Ruotsin vahvuuden yksi suurimmista tekijöistä oli kiekollisesti laadukas puolustuskalusto. Tästä välähdys nähtiin voittolaukauskilpailussa, kun Oliver Ekman-Larsson vastasi elintärkeästä osumasta. lue lisää

Kesälomilta hätiin hälytetty sankarivahti: "Ei ollut vaikea päätös tulla tänne"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 7:00
Anders Nilsson kumosi kisojen aikana kysymysmerkkejä Ruotsin maalivahtipelin riittävyydestä. Todisteinä tästä ovat kaulassa killuva kultamitali ja nimeäminen turnauksen tähdistöjoukkueeseen. lue lisää

Kapteenin unelmat täyttyivät: "Uskomaton tunne!"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 7:00
Ruotsi nappasi toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden, ja jälleen kerran voittolaukauskilpailun kautta. Samalla joukkueen kapteeni Mikael Backlund sai ensimmäisen maailmanmestaruutensa. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Kommentit

Gustav Nyquist

Detroit #14 L lh
s. 1989 Halmstad, SWE
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2008 Detroit Red Wings 4. kierros #121