x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Janmark taisteli sveitsiläisten ympäröimänä kiekosta.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Ruotsilta löytyi joka käänteeseen johtavia pelaajia − "Jos minulla olisi ollut odotuksia, tämä olisi ylittänyt ne"

Tre Kronorin tehoketjun hyökkääjä Mattias Janmark pelasi MM-jäillä osana joukkueensa syömähammasta. Dallas Starsin mies kertoi mielipiteensä siitä, miksi Ruotsi on jälleen maailman paras.

Ruotsi kaivoi jo toisen maailmanmestaruuden peräkkäin, kun se voitti edellisvuoden tapaan finaalin voittomaalikilpailussa. Tällä kertaa tappion kokenutta punapaitaista joukkuetta edusti Sveitsi Kanadan sijaan.

Tre Kronorin hyökkääjä Mattias Janmark oli onnesta soikeana juhlallisuuksien jälkeen.

− Uskomatonta! Tätä on todella vaikea kuvailla sanoiksi. Löysimme ketjun kanssa hyvän kemian aikaisessa vaiheessa ja pelasimme upeaa lätkää. Pelasimme alkuturnauksesta hyvin, ja toimme arvoa joukkueelle.

Dallas Starsissa pitkään pelanneella hyökkääjällä ei ollut ennakkoluuloja MM-kisoihin lähdettäessä.

− Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia tähän turnaukseen. Jokainen pelaaja tulee tänne halusta pelata tätä peliä, ja voittaa kultamitalin. Näin tämän mahdollisuutena. Jos minulla olisi ollut odotuksia, niin tämä olisi ylittänyt ne.

Janmark muodosti Ruotsin tehoketjun yhdessä Mika Zibanejadin ja Rickard Rakellin kanssa.

− Tämän joukkueen vahvuus oli kuitenkin se, että jokaiseen otteluun löytyi se ketju, joka kantoi meitä eteenpäin − meidän ketjumme ei ollut joka ilta ratkaisevassa asemassa. Jatkoimme kuitenkin työntekoa koko joukkueen voimin läpi turnauksen.

− Sain pelata upeiden jätkien kanssa, joiden kanssa olen saanut kunnian pelata ennenkin. Meidän ketjumme jätkät ovat tunteneet toisensa kauan, mutta emme ole saaneet tilaisuutta pelata yhdessä. Sain täällä pelata heidän kanssaan kotimaalleni. Se on uskomatonta − jotain sellaista, mitä en unohda.

Ruotsalaiset pääsevät juhlimaan toistamiseen MM-kultaa. 25-vuotias Janmark ei itse lähde tahtipuikkoa heiluttamaan.

− En tiedä, kuljen varmaan porukan mukana. Meillä on muutama pelaaja, jotka voittivat myös viime vuonna. He varmaankin johtavat juhlia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kesälomilta hätiin hälytetty sankarivahti: "Ei ollut vaikea päätös tulla tänne"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 7:00
Anders Nilsson kumosi kisojen aikana kysymysmerkkejä Ruotsin maalivahtipelin riittävyydestä. Todisteinä tästä ovat kaulassa killuva kultamitali ja nimeäminen turnauksen tähdistöjoukkueeseen. lue lisää

Kapteenin unelmat täyttyivät: "Uskomaton tunne!"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 7:00
Ruotsi nappasi toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden, ja jälleen kerran voittolaukauskilpailun kautta. Samalla joukkueen kapteeni Mikael Backlund sai ensimmäisen maailmanmestaruutensa. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 2:01
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Kommentit

Mattias Janmark

Dallas #13 L kh
s. 1992 Danderyd, SWE
185CM / 86KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2013 Detroit Red Wings 3. kierros #79