x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Saku Mäenalanen on vakiinnuttanut paikkansa Leijonien nelosketjussa.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Saku Mäenalanen ei ole nöyristellyt kaukalossa ketään: "Samaa puuroahan hekin syövät"

Suomi kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Sveitsin. Leijonien nelosketjun hyökkääjä Saku Mäenalanen painottaa, että Suomen pitää pitää omasta identiteetistään kiinni.

Leijonien nelosketjun laitahyökkääjänä pelaava Saku Mäenalanen tietää Sveitsin joukkueesta ainakin Nashville Predatorsin pelaajat Roman Josin ja Kevin Fialan. 

− He ovat tosi taitavia.

Leijonat on ihastuttanut läpi turnauksen pelitavallaan ja identiteetillään, jolla on myös kaatunut sellaset maat kuten Kanada ja Yhdsyvallat. 

Torstaina vastaan asettuva Sveitsi on luisteluvoimainen ja laadukas joukkue. 

− Pitää pitää omaa identiteettiä yllä koko ajan ja huolellisesti pelata siniviivat ja laidan lähellä tilanteet, Mäenalanen pohtii.

Mäenalanen voitti menneellä kaudella Suomen mestaruuden Oulun Kärppien paidassa. 

23-vuotias hyökkääjä pelasi runkosarjassa 59 ottelua, joissa syntyi 17+29=46 pistettä. Kutsu maajoukkueeseen tuli yllätyksenä.

− Aika yllätys oli, että pääsen tänne, niin kaikki roolit otettiin vastaan. Ihan hyvin on mennyt, mutta vielä pitää parantaa, Mäenalanen miettii.

Kutsu tuli heti finaalien päättymisen jälkeen.

− Melkein heti viimeisen pelin jälkeen tuli viesti, että saattaa tulla kutsu tänne. Kun katsoi, mitä äijiä täällä on, niin olihan se uskomaton fiilis, Mäenalanen kertoo.

Mäenalanen on pelannut MM-kisoissa seitsemän ottelua, joissa hän on tehtaillut yhteensä kolme pistettä. 

Rooli on ollut miesten MM-kisoissa ehkä hieman erilaisempi, mitä Kärpissä oli. 

− Vähän erilainen mitä tänä vuonna, mutta olenhan minä Liigassa pelannut pari vuotta kolmos-neloskentässä, joten ihan tuttua hommaa, Mäenalanen pohtii.

Mäenalanen ei ole kisoissa nöyristellyt yhtään, vaikka vastassa on ollut niinkin kovia nimiä kuten Connor McDavid ja Patrick Kane

− Samaa puuroahan hekin syövät ja samanlaisia ihmisiä kaikki on, hän päättää.

Lue myös

Leijonien mörssäriosasto painoi Yhdysvallat päätylaudasta läpi: "Eivät he ole niin isoja kuin minä"

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 16:46
Leijonat rymisteli lohkovoittoon, kun se voitti Yhdysvallat viimeisessä kamppailussa ennen torstaina alkavia pudotuspelejä. Joukkueen fyysinen mörkörykmentti antoi vastustajille isoja niittejä pitkin ottelua, ja saivat joukkuekavereiden kiitokset. lue lisää

Mäenalanen tarjosi nyrkkipyykkiä tanskalaiselle − painia edelsi hurja tilanne kulmassa: "En mennyt huuruun"

MAAJOUKKUE | 10.5.2018 0:21
Jannik Hansen laskeutui yhdessä Mikkel Bödkerin kanssa pelipäivänä Tanskaan, ja veti illalla pelikamppeet päälle Suomea vastaan. Lopputuloksena oli voitto kuumasta ottelusta. Tanskalaishyökkääjä kolisteli Tommi Kivistön kanssa hurjannäköisesti toisessa erässä, jonka jälkeen ketjukaveri sai kokea Saku Mäenalasen koston. lue lisää

Kova taklaus horjahtavaan Kivistöön kuohutti MM-kisoissa − joukkuekaveri kostoretkelle nyrkit heiluen

MAAJOUKKUE | 9.5.2018 22:15
Tanskan Jannik Hansen niittasi Leijonien Tommi Kivistön laidassa kovalla vauhdilla. Leijonien puolustaja talutettiin vaihtopenkille, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua. Saku Mäenalanen kävi muistuttamassa kisaisäntien NHL-apua käytöstavoista. lue lisää

Suomen alivoimatehokkuus kestää vertailun jopa huippumaiden ylivoimaan

MAAJOUKKUE | 9.5.2018 17:54
Leijonien startti MM-kisoille on ollut varsin lennokas. Tämä näkyy suoraan lukuisissa tilastoissa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on ollut alivoimamaalien määrä, joka on ollut varsin poikkeuksellinen. lue lisää

Suomi saa mahdollisuuden historialliseen voittoon - ensi vuoden MM-kisojen lohkojako julki

MAAJOUKKUE | 22.5.2018 12:23
Slovakiassa ensi vuonna pelattavien jääkiekon MM-kisojen lohkojako on varmistunut. Suomi kohtaa pääosin samoja maita kuin tänäkin vuonna, mutta luvassa on myös eksotiikkaa Iso-Britannian kohtaamisen myötä. lue lisää

Kommentit

Saku Mäenalanen

AHL #8 L vlh
s. 1994 Tornio
192CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2013 Nashville Predators 5. kierros #125