x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Hughesille MM-kisat olivat ensimmäiset aikuisten tasolla.

Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Yhdysvallat odottaa 58 vuoden kirouksen päättymistä: "Ei mestaruus voi meitä loputtomiin kiertää"

NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuden yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Quinn Hughes. Nuori puolustaja pelasi Tanskassa ensimmäiset MM-kisat vakuuttaen monet.

Yhdysvallat lähti Tanskaan kirkkain tavoittein. Edellinen MM-kulta on vuodelta 1960, ja halu tämän putken katkaisemiseen oli korkea. Haave kaatui kuitenkin lauantain välierään, kun Ruotsi päihitti Yhdysvallat lukemin 6−0.

− Ajattelimme, että meillä on mestaruuteen riittävä joukkue. Ruotsi oli kuitenkin hyvä, oikeastaan loistava, Quinn Hughes kertaa.

Pronssiottelu Kanadaa vastaan ei muodostunut erityisen tasokkaaksi otteluksi. Sinipaidoista oli kuitenkin aistittavissa hivenen terävämpi ilme, joka toi mukanaan tukun ylivoimia. Pitkälti näiden turvin Kanada kaatui lopulta lukemin 4−1.

Yhdysvaltalaisen kiekkoilun suuriin hahmoihin kuulunut Jim Johannson kuoli kuluvan vuoden tammikuussa. Arvostuksesta kertoo myös se, että hänen veljensä oli jakamassa mitalleita ottelun jälkeen. 

Joukkueella olikin korkea halu pelata hänelle. Myös juuri Kanadan valikoituminen vastustajaksi teki latautumisesta helpompaa.

− Ruotsi-ottelu oli pettymys, mutta lataus löytyi helposti. Joukkueessamme ei ollut montaa pelaajaa, joilta löytyy mitali MM-kisoista, Hughes kertoo.

Mitalien ottaminen ei olekaan ollut Yhdysvalloille itsestäänselvyys. Mitaleita on tällä vuosituhannella kertynyt neljä, kaikki ovat pronssisia.

Tulevaisuus näyttääkin valoisalta. Nyt oli Hughesin aika tehdä vakuuttava sisääntulo aikuisten MM-kisoihin. Myös nuorukainen itse oli tyytyväinen otteisiinsa.

− Joukkueemme vanhemmat pelaajat ottivat minut upeasti vastaan. Mielestäni onnistuin pelaamaan hyvän turnauksen, ja valmennuskin antoi minulle runsaasti vastuuta.

Mestaruutta odotetaan

Pelaajatuotanto Yhdysvalloilla on tasaista ja supertähtiä tulee jatkuvasti lisää. Myös Hughes itse kuuluu lupaviin tulevaisuuden nimiin. Hänen kaksi vuotta nuorempi veljensä Jack on jo nyt yksi lajin suurimpia tulevaisuuden nimiä.

Materiaalin puolesta mestaruuden tavoittelun pitäisikin siis olla mahdollista.

− Aina voi vain toivoa, että se tapahtuu seuraavana vuonna. Ei mestaruus voi meitä loputtomiin kiertää, 18-vuotias puolustaja linjaa.

Hughes on oikeilla jäljillä, sillä kaikki putket katkeavat aikanaan. Hughes itse linjaa mestaruuden voittamisen suureksi tavoitteekseen ja lupaa auttavansa joukkuetta kultajahdissa myös jatkossa.

Kuivasta putkesta nuorukaiselta irtoaa myös huumoria.

− Chicago Cubsilla meni 108 vuotta vuotta mestaruus, ja he yhtäkkiä onnistuivat siinä. Toivottavasti meillä ei mene yhtä pitkään!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Yhdysvallat voitti pronssin menehtyneelle Jim Johannsonille − "Oli erityisen hienoa, että Patrick Kanen kaltaiset pelaajat tulivat tähän turnaukseen"

MAAJOUKKUE | 20.5.2018 20:07
Yhdysvaltojen varakapteenina tämän vuoden miesten MM-turnauksessa toiminut Connor Murphy puhui voitetun pronssiottelun jälkeen edesmenneen Jim Johannsonin merkityksestä tämän vuoden ryhmään. Murphy myös analysoi päättyneen turnauksen vaiheita. lue lisää

Analyysi: Yhdysvallat tuhri itse mahdollisuutensa finaaleihin

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:54
Lauantai-iltana Ruotsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun, kun se kaatoi Yhdysvallat selvin lukemin 6−0. Ruotsi osoitti, mitä on maalinteon tehokkuus jääkiekossa parhaimmillaan. lue lisää

Lindholm kuumensi jenkkitähden: "Minä hieman tönin, ja hän suuttui"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:19
Ruotsin ja Yhdysvaltojen välinen välierä ratkesi toisessa erässä, kun Ruotsi hyödynsi Yhdysvaltojen virheet tylysti. Tunteikkaassa pelissä oli myös ylilyöntejä, kuten Hampus Lindholmin saama huitaisu Johnny Gaudreaulta. lue lisää

Kane harmissaan tavoitteen lipeämisestä: "Pronssipeliin latautuminen on haastavaa"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 19:06
Ruotsi oli aluksi vaikeuksissa, mutta kaatoi lopulta Yhdysvallat peräti 6−0. Patrick Kane antoi kunniaa eritoten vastustajan maalivahdille, mutta oli harmissaan kultamitalin karkaamisesta. lue lisää

Kommentit