x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Capitals porskuttaa ilman Nicklas Bäckströmiäkin − Lars Eller on noussut parrasvaloihin

Washington Capitals on aloittanut Itäisen konferenssin finaalit vakuuttavasti hakemalla kaksi vierasvoittoa Tampa Bay Lightningia vastaan. Capitals on kaiken lisäksi pärjännyt ilman kärkisentteriään Nicklas Bäckströmiä, sillä kolmossentterinä vakuuttanut Lars Eller on hoitanut erinomaisesti tonttinsa myös kärkiketjuissa.

Tampa Bay Lightning oli ennakkosuosikki konferenssifinaalien alkaessa, mutta Washington Capitals on yllättänyt onnistumalla jo kahdesti ryöstämään vierasvoiton. Ikuiseksi häviäjäksi haukuttu Capitals on saanut Pittsburgh Penguinsin kaatamisesta vain lisää virtaa ja on onnistunut hyydyttämään Lightningin, joka teki runkosarjassa eniten maaleja.

Suoritus on jo sinänsä kunnioitettava, mutta Capitalsin nykyvirettä korostaa entisestään se, että joukkueen tähtisentteri Nicklas Bäckström on ollut sivussa jo kolmesta peräkkäisestä pudotuspeliottelusta. Tilannetta voisi verrata esimerkiksi siihen, jos Winnipeg Jets joutuisi pärjäämään ilman huippuvireessä pelaavaa Mark Scheifeleä.

Capitalsilla ei kuitenkaan ole ollut mitään hätää, kun Lars Eller on omaksunut uuden roolinsa vaivattomasti.

Tanskalaissentteri on jo kaksi kautta johtanut joukkueen kolmosketjua Bäckströmin ja Jevgeni Kuznetsovin takana, mutta nousu kärkiketjuihin on sujunut saumattomasti. Eller on kahdessa Lightning-ottelussa kerännyt jo tehot 2+2.

Eller on omaksunut uuden roolinsa vaivattomasti, ja nousu kärkiketjuihin on sujunut saumattomasti.

Viimeisimmässä pelissä 29-vuotias tanskalainen laukoi voittomaalin ja sai lisäksi tililleen kaksi syöttöpistettä.

Eller on myös saanut Capitals-hyökkääjistä eniten peliaikaa kahdessa viime pelissä. Vastuuta on tullut runsaasti sekä yli- että alivoimalla. Eller onkin tunnettu kokonaisvaltaisesta kahden suunnan pelistään, mutta tällä kaudella tanskalainen teki jo runkosarjassa maali- ja piste-ennätyksensä ja on myös uransa parhaansa pistetahdissa pudotuspeleissä.

NHL.comin haastattelussa  Eller kertoi, ettei koe uudessa roolissaan muuta eroa kuin suuremman peliajan. Odotusarvot ovat kuitenkin aivan toisenlaiset vastuun lisääntyessä, ja Eller onkin hyödyntänyt saamansa tilaisuuden erinomaisesti.

Bäckströmin loukkaannuttua viidennessä Penguins-pelissä Capitals-pelaajat ovat korostaneet, että koko joukkueen on nostettava tasoaan.

Capitalsin suurin tähti Aleksandr Ovetškin pelaa erinomaisia pudotuspelejä, ykkösmaalivahti Braden Holtby on nostanut tasoaan valtavasti runkosarjaan verrattuna, Tom Wilson pelaa lähes piste per peli -tahdilla.

Kärkiketjuihin ja parrasvaloihin noussut Eller on vain yksi esimerkki − koko Capitals-joukkue pelaa upeaa kevättä. Kevättä, joka voi näillä esityksillä hyvinkin päättyä mestaruusjuhliin.

Lue myös

Capitals kiinnitti tanskalaishyökkääjänsä - Ellerille viisivuotinen jatkosopimus

NHL | 10.2.2018 18:17
Tanskalaishyökkääjä Lars Eller jatkaa Washington Capitalsissa seuraavat viisi kautta. lue lisää

Bäckström antoi myrskyvaroituksen − Lightningin tähtihyökkääjien on aika herätä

NHL | 22.5.2018 8:46
Washington Capitals on konferenssifinaaleissa elänyt Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla, kunnes Nicklas Bäckström nousi kuudennessa pelissä esiin. Tähän haasteeseen Tampa Bay Lightning -tähtien on pystyttävä vastaamaan seiskapelissä. lue lisää

Kolumni: Capitalsin mestaruusjuna meni jo

NHL | 20.5.2018 14:14
Kahden vakuuttavan vierasvoiton jälkeen Washington Capitalsin Stanley Cup -odotukset nousivat huippuunsa. Tampa Bay Lightning kuitenkin voitti kolme seuraavaa peliä, ja nyt Capitalsin finaalipaikka näyttää epätodennäköiseltä. lue lisää

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL | 16.5.2018 14:41
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. lue lisää

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

NHL | 12.5.2018 13:00
Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa. lue lisää

Kommentit

Lars Eller

Washington #20 L kh
s. 1989 Rodovre, DEN
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2007 St. Louis Blues 1. kierros #13