x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Kolumni: Capitalsin mestaruusjuna meni jo

Kahden vakuuttavan vierasvoiton jälkeen Washington Capitalsin Stanley Cup -odotukset nousivat huippuunsa. Tampa Bay Lightning kuitenkin voitti kolme seuraavaa peliä, ja nyt Capitalsin finaalipaikka näyttää epätodennäköiseltä.

Pittsburgh Penguinsin voittaminen pudotuspelien toisella kierroksella on sittenkin jäämässä Washington Capitalsin kovimmaksi suoritukseksi tämän kevään pudotuspeleissä. Itäisen konferenssin finaalit alkoivat Capitalsilta kahdella vakuuttavalla vierasvoitolla, mutta vahvaa alkua on seurannut romahdus.

Tampa Bay Lightning haki Capitalsin tavoin kaksi vierasvoittoa ja onnistui viidennessä pelissä voittamaan myös kotiyleisön edessä. Yllätysmomentti ja saavutettu etulyöntiasema murenivat nopeasti, ja sarja onkin katkolla Lightningille.

capitalsin Yllätysmomentti ja saavutettu etulyöntiasema murenivat nopeasti, ja sarja onkin katkolla Lightningille.

Capitalsilla oli tilaisuutensa kahdessa kotiottelussa säilyttää etulyöntiasemansa, mutta nyt kahden peräkkäisen kohtaamisen voittaminen vaikuttaa ylivoimaiselta haasteelta Lightningin piiskattua itsensä huippuvireeseen.

Erityisesti maalivahtipelaamisessa on tapahtunut ratkaiseva muutos. Capitalsin Braden Holtby on vajonnut tavallisen kuolevaisen tasolle eikä ole pystynyt kannattelemaan joukkuettaan. Lightningin Andrei Vasilevski puolestaan on kolmessa viime pelissä torjunut yhteensä 100 laukausta ja valittu jokaisessa jokaisella kerralla tähdistöön − kahdesti ykköstähdeksi.

Lightningillä on myös riittänyt ratkaisijoita laajalla rintamalla. Capitals puolestaan on elänyt lähinnä Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla.

Tähtisentteri Nicklas Bäckström on palannut pelaavaan kokoonpanoon, mutta taitava ruotsalainen on käsivamman jäljiltä vielä kaukana parhaasta tasostaan. Samaan aikaan vahvasti pudotuspeleissä esiintynyt tanskalaissentteri Lars Eller on keskittynyt lähinnä jäähyilyyn.

Vasilevskin pelatessa nykyisellä tasollaan Capitalsin on petrattava hyökkäyspeliään hurjasti. Vaikka Capitals saisikin hyökkäysarsenaalistaan maksimaaliset tehot irti, Stanley Cup -finaaleihin eteneminen on silti valtava haaste.

Lightningillä on pelillisen edun lisäksi vahva henkinen yliote kolmen peräkkäisen voiton myötä. Capitalsilla oli oma hetkensä, mutta se juna meni jo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Bäckström antoi myrskyvaroituksen − Lightningin tähtihyökkääjien on aika herätä

NHL | 22.5.2018 8:46
Washington Capitals on konferenssifinaaleissa elänyt Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla, kunnes Nicklas Bäckström nousi kuudennessa pelissä esiin. Tähän haasteeseen Tampa Bay Lightning -tähtien on pystyttävä vastaamaan seiskapelissä. lue lisää

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL | 16.5.2018 14:41
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. lue lisää

Capitals porskuttaa ilman Nicklas Bäckströmiäkin − Lars Eller on noussut parrasvaloihin

NHL | 15.5.2018 21:00
Washington Capitals on aloittanut Itäisen konferenssin finaalit vakuuttavasti hakemalla kaksi vierasvoittoa Tampa Bay Lightningia vastaan. Capitals on kaiken lisäksi pärjännyt ilman kärkisentteriään Nicklas Bäckströmiä, sillä kolmossentterinä vakuuttanut Lars Eller on hoitanut erinomaisesti tonttinsa myös kärkiketjuissa. lue lisää

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

NHL | 12.5.2018 13:00
Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Capitals selätti peikkonsa, mutta Lightningin käsittelyssä joukkueen ilo jää lyhyeksi

NHL | 11.5.2018 10:30
Itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat paraatimarssia kulkenut Tampa Bay Lightning ja hallitsevan mestarin kukistanut Washington Capitals. Vaikka Capitals päihitti viime kausien kompastuskivensä, tyssää joukkueen matka pudotuspeleissä salamapaitoihin. lue lisää

Kommentit

Aleksandr Ovetškin

Washington #8 R vlh
s. 1985 Moskova, RUS
188CM / 106KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Washington Capitals 1. kierros #1