x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Kolumni: Patrik Laine oli pudotuspeleissä iso pettymys − hyvä yritys ei maalintekijältä riitä

Patrik Laineen rooli joukkueessaan on yksinkertainen, tehdä maaleja. Nuori maalitykki ei ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissään kuitenkaan yltänyt runkosarjan kaltaiseen liitoon, ja maaleja syntyi liian vähän.

Winnipeg Jetsin pudotuspeliurakka päättyi konferenssifinaaleissa laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsin kynsissä. Jets oli Nashville Predatorsin selätettyään vahva ehdokas Stanley Cupin voittajaksi, joten pudotuspelit olivat joukkueelle lopulta iso pettymys.

Iso pettymys oli myös Jetsin nuori maalitykki, Suomen suurin jääkiekkotähti Patrik Laine.

Runkosarjassa syntyi 44 maalia 82 pelissä, pudotuspeleissä viisi osumaa 17 ottelussa. Pudotuspelien osumatarkkuudella runkosarjan maalisaldoksi olisi jäänyt 24 osumaa. Esimerkiksi runkosarjan maalipörssin voittaja Aleksandr Ovetškin on tehnyt pudotuspeleissä vielä runkosarjaakin kovempaa jälkeä.

Maalintekijän suoritustason mittari on tehdyt maalit.

Laineen viisi pudotuspelimaalia ei sinänsä ole katastrofi, mutta ero runkosarjaan on dramaattinen. Nuoren hyökkääjän vähäistä maalimäärää on puolusteltu ahkerammalla laukomisella ja energisellä pelillä, mutta karu tosiasia on, että Laine teki pudotuspeleissä liian vähän maaleja.

Maalintekijän suoritustason mittari on tehdyt maalit. 

Laine oli runkosarjassa maalipörssin kakkonen, pudotuspeleissä lähes 20 pelaajaa on tehnyt Lainetta enemmän maaleja. 82 pelin runkosarjan aikana nuori maalitykki koki kaksi seitsemän pelin maalitonta putkea. 17 pudotuspeliottelun aikana Laineelle tuli kuuden ottelun maaliton putki. 12 tehopistettä 17 pudotuspeliottelussa ei ole huono saldo, mutta se on mestarikandidaatin parhaalle maalintekijälle aivan liian vähän.

Kauden tärkeimmissä peleissä Laine oli kaukana siitä ratkaisijasta, joka helmi–maaliskuussa takoi maaleja liukuhihnalta. Kyseessä oli toki vasta Laineen uran toiset pudotuspelit aikuisten sarjassa, ja nuorelle hyökkääjälle uskaltaa luvata lisää pudotuspelikeväitä, joissa voi tasoaan parantaa.

Tämä kevät ei kuitenkaan selittelemällä kaunistu. Jets teki Golden Knightsia vastaan viidessä pelissä kymmenen maalia. Laineen saldoksi neljässä tappio-ottelussa jäi yksi ylivoimamaali.

Maalintekijältä odotetaan maaleja, ei hyvää yritystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Golden Knights sysäsi Jetsin kuilun partaalle − winnipegiläiset kaipaavat Laineen ja Ehlersin esiinnousua

NHL | 20.5.2018 17:00
Tulokasjoukkue Vegas Golden Knights on kukistanut Läntisen konferenssin finaaleissa Winnipeg Jetsin jo kolmessa ottelussa ja pakottanut winnipegiläiset pakkovoittojen eteen. Hyökkääjistä erityisesti Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin on noustava ykkösketjun takaa esiin, mikäli Jets mielii jatkaa vielä kauttaan. lue lisää

Runkosarjan maalitykit pimennossa − Scheifele ja Stastny ovat ottaneet Jetsin reppuselkäänsä

NHL | 12.5.2018 12:00
Patrik Laine, Kyle Connor ja Nikolaj Ehlers olivat Winnipeg Jetsin parhaat maalintekijät runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä kolmikko on ollut tehoton. Ykkössentteri Mark Scheifele on yksin tehnyt yli kaksi kertaa enemmän maaleja kuin edellä oleva kolmikko. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − jatkuuko sensaatio vai pelataanko Kanadassa Stanley Cup -finaaleja?

NHL | 12.5.2018 10:00
NHL:n Läntisen konferenssin finaaleissa kohtaavat koko kauden ajan yllätyksiä aiheuttanut Vegas Golden Knights ja runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Winnipeg Jets. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Patrik Laineen pyssy puhuu, jos Predators jatkaa jäähyilyään

NHL | 27.4.2018 21:30
Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin välinen pudotuspelisarja on katsojien juhlaa niin katsomossa kuin televisionkin ääressä. Kahden äärimmäisen taitavan ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa pelaavan joukkueen kohtaamisella on aineksia nousta välittömäksi klassikoksi kentällä ja sen ulkopuolella. lue lisää

Laine vastaan Forsberg: Säkenöivä Predators-taituri pudotuspeleissä selvästi tehokkaampi kuin runkosarjassa

NHL | 27.4.2018 10:30
Patrik Laineen parasta maalivirettä ei toistaiseksi ole nähty pudotuspeleissä. Filip Forsberg sen sijaan on viimeistellyt sekä tehokkaasti että näyttävästi. Huippuhyökkääjät ottavat toisistaan mittaa pudotuspelien toisella kierroksella. lue lisää

Kommentit

Patrik Laine

Winnipeg #29 R lh
s. 1998 Tampere, FIN
194CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 Winnipeg Jets 1. kierros #2