Turbulenssi Porin Ässissä jatkuu.

Arno Hämäläinen

Ässien hallituksen jäsen siirtyy seuran palkkalistoille – "Olen seurannut kauhulla"

Ässien hallituksen jäsen Harri Vilkuna siirtyy yrityksensä kautta seuran palkkalistoille. Hän on sitoutunut toteuttamaan edustusjoukkueen kotiottelujen järjestämisen kuusinumeroisen summan halvemmalla kuin millä ne viime kaudella järjestettiin.

Porin Ässien ympärillä velloi viime viikolla kohu, joka sai alkunsa toimitusjohtaja Eeva Perttulan irtisanomisesta. Nyt uusin käänne on se, että Ässien Liiga-toimintaa hallinnoivan HC Ässät Pori Oy:n hallituksen jäsen Harri Vilkuna jättää hallitusvastuun kesällä ja siirtyy yhtiön palkkalistoille. Titteliksi tulee todennäköisesti tapahtumatuottaja.

Ässät ajaa viime vuonna perustamansa henkilöstövuokrausyhtiö Pata Staffin alas. Sen korvaa Liiga-joukkueen kotiottelujen henkilöstöpalvelun tuottajana Vilkunan puheenjohtama Duunin Oy. Vilkuna ei siis työllisty suoraan Ässien palkkalistoille, vaan oman yrityksenä kautta.

– Hallituksesta kysyttiin, voisinko ottaa Isomäki Areenan tapahtumatuotannon vastuulleni. Emmin sitä aikani, mutta koska tiesin, että minulla on asiantuntemusta siihen toimintaan, tein lopulta hallitukselle tarjouksen. Olen luonnollisesti jäävännyt hallituksessa itseni tätä asiaa päätettäessä.

– Olin mukana päättämässä Pata Staffin perustamisesta ja minustakin se oli hyvä idea. Toteutus vain ei toiminut. Olen seurannut sitä kauhulla. HC Ässät Porin Isomäki Areenassa järjestämien tapahtumien aiemmasta kasvaneet kulut ovat suurin yksittäinen syy yhtiön taloudellisesti raskaaseen tilikauteen, Vilkuna sanoo.

Ässät tiedotti viime viikolla, että kuluvan tilikauden tulos on satoja tuhansia euroja tappiollinen. Vilkunalla on kokemusta viihdetapahtumajärjestämisestä muun muassa Porispere-musiikkifestivaalin osalta.

Vaikka olet jäävännyt itsesi Ässien hallituksen päättäessä tilata henkilöstöpalvelut yritykseltäsi, ymmärrätkö, miltä tämä näyttää, kun palkattomasta hallitusvastuusta siirrytään palkalliseen tehtävään saman yhtiön sisällä? Etenkin, kun kyse on yhdistyksen pääomistamasta yhtiöstä ja kaupungin pääomistamasta jäähallista.

– Tiedostan sen kyllä. Voin paljastaa, että olen sitoutunut tarjouksessani säästämään Ässien kuluvan tilikauden Areena-kuluista ensi kaudella kuusinumeroisen summan. Se on ihan selvää rahaa, joka tässä nyt pyritään saamaan Ässille, Vilkuna vastaa.

Ässät on ajanut itsensä kireään taloudelliseen tilanteeseen, sillä Isomäki Areenan taannoinen suurremontti lisäsi HC Ässät Porin vuosittaisia kuluja noin 450 000 euroa. Siksi Ässillä on iso paine kehittää uusia tulonmuodostusmalleja ja tarkastaa kulutustaan. Porin Ässät ry omistaa HC Ässät Pori Oy:stä 75 prosenttia. Porin kaupunki omistaa Isomäki Areenasta 56 prosenttia. Vilkunan tapahtumatuottaja-pestistä kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kärsivällisyys ja ykkösketjun tehot toivat Kärpille tärkeän vierasvoiton

LIIGA | 26.3.2018 22:02
Kärpät nappasi Porista vierasvoiton ja siirtyi puolivälieräsarjan voitoissa 3−1-johtoon. Kärsivällisesti pelannut vierasjoukkue sai illan ratkaisijat joukkueen ykkösketjusta, kun Julius Junttila sekä Charles Bertrand iskivät maalit mieheen. lue lisää

Kärppien kapteeni Kukkonen: "Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme"

LIIGA | 22.3.2018 21:57
Ässät sai kotiluolassaan erittäin vahvan alun otteluun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen voittoon Kärppiä vastaan. Vierailijoiden kapteeni Lasse Kukkonen näki joukkueensa pelaamisessa huolimattomuutta, vaikka valmistautumisen piti olla kohdillaan. lue lisää

Kärpille takaisku - tehopuolustaja Koivisto talutettiin pukukoppiin taklauksen jälkeen

LIIGA | 22.3.2018 19:00
Kärpät sai pahoja uutisia kesken puolivälieräottelun, kun joukkueen tehopuolustaja Miika Koivisto loukkasi itseään. Koivisto jäi Antoine Laganièren taklauksen jälkeen jäähän makaamaan, eikä päässyt jäältä pois ilman apua. lue lisää

Ässien ja Lukon kannattajat odottivat pudotuspelisarjaa innolla: "Lukko on pahin vihollinen, mitä löytyy"

LIIGA | 13.3.2018 19:46
Ässien ja Lukon kannattajat olivat saapuneet Poriin kannustamaan omiaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausotteluun. Hyvää fiilistä piisasi, kun odotettu paikalliskohtaaminen lähestyi. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Kommentit

Peter Tiivola

Ässät #39 L h
s. 1993 Helsinki
192CM / 91KG
SOPIMUS: 2020