Puustinen latoi tällä kaudella maaleja tiheään tahtiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

JYPin kärkihyökkääjät Puustinen ja Nättinen siirtyvät KHL:ään − "JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle"

JYPin Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen käyttivät sopimuksessaan olleen KHL-purkuoption.

Hyökkääjät Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen siirtyvät ensi kaudeksi KHL:ään, JYP kertoo. Kumpikin pelaaja on käyttänyt sopimuksessaan olleen KHL-option, joka mahdollistaa sopimuksen purkamisen ulkomailla pelaamista varten.

− Molemmilla pelaajilla oli JYPiin saapuessaan hieman lommoa puskurissa, mutta urahaaveet kansainvälisille kentille olivat yhä korkealla. Ne haaveet me silloin keskustelimme ja molemmin puolisella tahdolla myös sitoutimme, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi JYPin verkkosivuilla.

Puustinen, 30, oli päättyneellä kaudella JYPin kolmanneksi tehokkain pelaaja tehopisteillään 30+21. Liigan pistepörssissä hän sijoittui kuudenneksi, maalipörssissä hyökkääjä oli toinen Kärppien Charles Bertrandin jälkeen.

− JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle. Jääkiekko maistui taas hyvältä viime kaudella, ja nautin täysin sydämin taas elämästäni sekä kaukalossa että siviilissä, Puustinen iloitsi mahdollisuudestaan JYPissä.

Nättinen, 27, oli puolestaan JYPin viidenneksi tehokkain pelaaja, kun 49 ottelussa syntyi tehopisteet 13+27. Pudotuspeleissä Nättinen teki kuudessa ottelussa pisteet 1+4 ja Puustinen pisteet 2+2.

− Kolmen vuoden setti voittavaa jääkiekkoa JYPissä palautti kiekkourani raiteilleen, sain oman peli-identiteettini kasaan taas, Nättinen kertoi.

− Lyhyellä tähtäimellä tämä huippuammattilaisten lähtö uralla eteenpäin on meille iso menetys ja pitkällä tähtäimellä tämä kiistatta vahvistaa JYPin käyntikorttia pelaajan oivana kehittymispaikkana, urheilutoimenjohtaja Holtari kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Juuso Puustinen: "Tulemme olemaan keskiviikkona vahvoja"

LIIGA | 27.3.2018 6:00
JYP hävisi Helsingissä HIFK:lle maanantaina 4−1. Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 2−2. Kohtaamisen jälkeen median eteen asteli JYP-hyökkääjä Juuso Puustinen. lue lisää

Nättinen mestaruusmaalistaan: "Tuntui huikealta"

LIIGA | 7.2.2018 6:30
Joonas Nättinen vastasi ottelun voittomaalista, kun JYP haki CHL-mestaruuden Ruotsista. Mies oli ymmärrettävästi varsin tyytyväinen. lue lisää

Puustinen sankarina kunnianpalautuksessa: "Oli puhe, että olemme velkaa yleisölle"

LIIGA | 14.11.2017 21:27
JYP ja KooKoo palasivat maajoukkuetauolta sekavissa merkeissä. Lopulta pisteet nappasi JYP Juuso Puustisen johdolla lukemin 3−0. lue lisää

JYPille huonoja uutisia - kultakypärä Puustinen jätti pelin kesken

LIIGA | 30.9.2017 18:32
JYP sai huonoja uutisia, kun hyökkääjä Juuso Puustinen jätti ottelun ensimmäiseen erään. lue lisää

CHL-alkulohkot arvottu: Suikkasen valmentama HC Bolzano kohtaa HIFK:n, Kärpillä edessä reissu Ranskaan

CHL | 16.5.2018 17:35
Champions Hockey Leaguen ensi kauden alkulohkot arvottiin keskiviikkona Kööpenhaminassa. Suomalaisseuroista mukana ovat puolustava CHL-mestari JYP sekä viime kauden neljä parasta joukkuetta Liigasta: Kärpät, Tappara, HIFK ja TPS. lue lisää

Kommentit

Juuso Puustinen

Neftehimik #17 R lh
s. 1988 Kuopio, FIN
185CM / 89KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2006 Calgary Flames 5. kierros #149