Lahtinen on ollut tuttu näky viime kausina TUTO-paidassa.

Petteri Äikäs

Lahtinen ja Mäntylä jatkavat TUTOssa

Lainapelaajina viime kaudella TUTOssa kiekkoilleet Timi Lahtinen ja Henry Mäntylä ovat jatkosopimuksien myötä turkulaisryhmän omia sopimuspelaajia.

Timi Lahtinen on kantanut TUTO-paitaa lainapelaajana kolmella viime kaudella. Päättyneellä kaudella hänen runkosarjansa pilasi loukkaantuminen, jonka vuoksi hän ehti pelaamaan vain yhdeksän ottelua. Pudotuspeleissä 23-vuotias hyökkääjä esiintyi kuitenkin vahvasti ja tehtaili 18 ottelussa tehot 4+4. 

− TUTOlla on joka vuosi erittäin kova ja kilpailullinen joukkue, enkä näe mitään syytä, miksei ensi kaudellakin olisi. Tärkeintä on hitsautua yhteen joukkueena ja saada peli priima kuntoon kevättä kohden mentäessä, Lahtinen kommentoi.

− Muutaman ison loukkaantumisen takia viime kaudet ovat omalta osaltani olleet rikkonaisia, joten nyt on tärkeää saada ehjä kausi alle. Kesällä voimatasot hyvälle mallille ja mies kuntoon, niin voi keskittyä vain pelaamiseen ja sitä kautta saada onnistumisia ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin.

Henry Mäntylä siirtyi helmikuussa TUTOon Ilveksen riveistä. 20-vuotias puolustaja pelasi turkulaisjoukkueen takalinjoilla runkosarjassa seitsemän ottelua tehoin 1+0 ja pudotuspeleissä 10 ottelua pistein 0+3. Hän esiintyi kauden aikana myös kahdessa Liiga-ottelussa, joiden lisäksi pelejä kertyi Ilveksen A-nuorissa ja LeKin Mestis-joukkueessa.

− Mäntylällä oli vähän vaikea kausi alla ja hän hyppäsi helmikuussa suoraan peliin mukaan. Hän oli juuri sitä, mitä olimme etsineet; hyvin äijämäinen ote ja erittäin ikävä pelata vastaan. Kun tämän lisäksi kiekollinenkin peli onnistuu ja mies istuu tyyppinä hyvin siihen mitä haemme, oli hänen kanssaan helppoa sopia jatkosta, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Lue myös

TUTO-puolustukseen vahvistus loppukaudeksi - "Kova ja karhea pelaaja"

MESTIS | 15.2.2018 21:53
Henry Mäntylä vahvistaa loppukauden TUTO-puolustusta. Myös lainalla TPS:stä oleva Olli Kaskinen jatkaa Kupittaalla loppukauden. lue lisää

Kaikkien aikojen Mestis-ura päätökseen - Aki Keinänen ripustaa hokkarit naulaan

MESTIS | 19.5.2018 13:45
Peräti 15 kautta Mestiksessä hyökännyt Aki Keinänen lopettaa pelaajauransa. lue lisää

TUTOlta vahvistus - Matt Nickerson tekee paluun

MESTIS | 19.5.2018 12:00
TUTO tiedotti solmineensa kauden 2018-2019 kattavan sopimuksen puolustaja Matt Nickersonin kanssa. Samalla turkulaiset julkaisivat myös nipun muita pelaajasopimuksia. lue lisää

"Kun ei pysty antamaan itsestään 110% joukkueen saunailloissa ja päätösreissuilla, tietää pelanneensa tämän pelin kaikki tasot läpi" - Mestis-konkari Virkki lyö hokkarit naulaan

MESTIS | 17.5.2018 14:59
Pitkän uran Mestiksessä tehnyt TUTOn luottopuolustaja Anssi Virkki on päättänyt lopettaa pelaajauransa. lue lisää

TUTO aikoo nousta kahden vuoden päästä Liigaan - Katso videohaastattelu

MESTIS | 16.5.2018 8:30
TUTO aikoo jättää Mestiksen vuonna 2020. TUTOn toimitusjohtaja Roope Paltta kertoi asiasta Jatkoajalle Mestis-finaaleissa valokeilaan noussut Turun Murre mukanaan. lue lisää

Kommentit

Henry Mäntylä

TUTO #50 L p
s. 1997 Vantaa
181CM / 92KG
SOPIMUS: 2019