x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

McDavid iski hattutempun.

Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

MM-kisojen torstai: McDavid nöyryytti Norjaa, Pastrnak ja Krejci tehoilivat

Neljän ottelun helatorstai tarjosi huippukamppailun Tšekin ja Venäjän välillä. Herningissä Connor McDavid nousi pääosaan Kanadan rökittäessä Norjaa.

Slovakia niukkaan voittoon Ranskasta

Slovakia hallitsi avauserää selvästi, mutta maalilukemissa se ei liiemmälti näkynyt. 12 laukausta toi yhden maalin, joka syntyi komeasta hyökkäyksestä. Maalintekijänä oli toisen polven kiekkoilija David Bondra. Slovakia tuhri kuusi minuuttia ylivoimaa, joista neljä putkeen Antonin Manavianin saatua 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta Tomas Jurcon kasvoihin.

Toisen erän alussa avausosuman syöttänyt David Buc iski paluukiekosta slovakit 2−0-johtoon. Ranska piristyi hieman erän loppua kohden ja Valentin Claireaux teki kavennuksen, joskin hieman maalivahti Marek Ciliakin avustuksella.

Ranska painoi päälle kolmannessa erässä, mutta maalinteossa se ei onnistunut. Ladislav Nagy näytti lopettavan pyristelyt komealla maalilla, mutta osuma hylättiin paitsiohaaston jälkeen. Tomas Marcinkon rangaistus avasi vielä Ranskalle ylivoimasauman, mutta Michal Cajkovskyn osuma varmisti Slovakian 3−1-voiton.

Latvia riisti pisteen jenkkijoukkueelta

Latvia piti pitkään Yhdysvallat ilman maalia. Kahden peräkkäisen väärästä vaihdosta saadun joukkuerangaistuksen jälkeen Chris Kreider vei jenkit ylivoimalla johtoon. Uvis Balinskis kuittasi tasoituksen vielä ensimmäisen erän aikana.

Toisessa erässä Latvian Andris Dzerins vei joukkueensa johtoon, joka pitikin lähes 15 minuutin ajan. Nuoren lupauksen Colin Whiten maali tasoitti pelin, kun reilut pari minuuttia oli toista erää jäljellä. Kolmannessa erässä Latvia koki piinaa Mikelis Redlihsin rangaistuksen aikana, mutta 30 kertaa torjunut Elvis Merzlikins kesti ja pelasti joukkeelle pisteen.

Jatkoaika oli kuitenkin latvialaisille liikaa Cam Atkinsonin onnistuttua ylivoimalle. Yhdysvallat nousi 3−2-voitollaan Suomen edelle lohkon kärkijoukkueeksi, kun molemmat ovat pelanneet neljä ottelua.

Bruins-kaksikon tehoilu kaatoi Venäjän

Päivän odotetuin ottelu Tšekin ja Venäjän välillä alkoi nopealla venäläismaalilla, kun Nikita Nesterov tälläsi vastakiekkoon avausmaalin. Muuten Tsekki oli hyvin pelissä mukana, ja ensimmäistä otteluaan kisoissa pelannut David Krejci laukoi b-pisteiden välistä vasempaan yläkulmaan. Maali oli ensimmäinen, joka oli näissä kisoissa tehty Venäjää vastaan.

Tsekki siirtyi vielä erän lopulla johtoon, kun toinen tuore David Pastrnak syötti maalin takaa Dmitrij Jaskinille, joka laukoi kiekon maaliin. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Venäjä tasoitti heti toisen erän alkuun. Maalintekijänä oli Mihail Grigorenko  Pavel Butšnevitšin syötöstä.

Artjom Anisimov oli kääntää Venäjän johtoon läpiajosta alivoimalla, mutta hän epäonnistui. tämän jälkeen Tsekin Bruins-kaksikko iski jälleen, ja tällä kertaa Pastrnak osui Krejcin syötöstä. Venäjä tuli jälleen tasoihin nopeasti maalintekijänään Aleksandr Barabanov komean kuvion jälkeen. Jevgeni Dadonovin yritys kimposi kahden tolpan kautta ulos, joten toinen erä päättyi 3−3-tasatilanteessa.

Kolmatta erää hallitsi Venäjä, mutta David Rittichin kestäessä ratkaisua haettiin jatkoajalta. Ratkaisijan nimi ei ollut yllättävä, sillä voittomaalista vastasi Pastrnak. Hän iski ratkaisun maalin takaa venäläispuolustaja Jegor Jakovlevin kautta.

McDavidille hattutemppu

Connor McDavid nousi vahvasti esiin Norjaa vastaan. Tähtihyökkääjä teki hattutempun iskemällä Kanadan ensimmäisen, kolmannen ja neljännen maalin.

Kanadalla oli lukemiin 5−0 päättyneessä ottelussa vain kaksi maalintekijää. McDavidin lisäksi maalitilastoihin pääsi kahdesti osunut Bo Horvat. Kanadakin nousi voitollaan sarjataulukossa Suomen edelle.

Kanada vaihtoi maalivahtia kolmannessa erässä, mutta kyseessä oli ennemmin ratkaisu antaa Curtis McElhinneylle huiliaikaa. Viimeiset minuutit maalilla torjui Darcy Kuemper.

Lue myös

MM-kisojen maanantai: Etelä-Korean putoaminen varmistui, Latvia riisti pisteen Kanadalta

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 0:27
Maanantai ratkaisi toisen putoajan näissä kisoissa. Tämän koki odotetusti Etelä-Korea, joka jäi kisoissa ilman pisteitä. Muissa peleissä Venäjä juhli jälleen nollapeliä ja Kanada tarvitsi jatkoajan Latvian kaatamiseen. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

MM-kisojen sunnuntai: Kane ja Pastrnak johdattivat maansa selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 14.5.2018 0:20
Leijonien lisäksi MM-kaukalossa nähtiin sunnuntaina kuusi muuta maata. Ottelut sujuivat ilman yllätyksiä, ja ainoastaan Ruotsin ja Sveitsin välillä oli tiukkaa. lue lisää

MM-kisojen maanantai: Venäjä ja Kanada rutiinivoittoihin, Treutle piinasi Yhdysvaltoja

MAAJOUKKUE | 8.5.2018 6:00
Maanantaipäivä Kööpenhaminassa ja Herningissä tarjosi kiekkokansalle suvereeneja voittoja ja nollapelejä. Yhdysvallat hakkasi päätään pitkään saksalaismuuriin nimeltä Niklas Treutle, Venäjä ja Kanada eivät jättäneet vastustajilleen ja Anders Nilsson nollasi Ranskan. lue lisää

MM-kisojen perjantai: Herningissä kaksi voittomaalikilpailua, Venäjä ja Ruotsi selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 5.5.2018 0:16
Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisat lauantaina, mutta perjantaina kahdeksan joukkuetta pääsi aloittamaan kisaurakkansa. Päivän kohokohtana oli Yhdysvaltojen ja Kanadan kohtaaminen. lue lisää

Kommentit

Connor McDavid

Edmonton #97 L kh
s. 1997 Richmond Hill, Ontario
185CM / 88KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2015 Edmonton Oilers 1. kierros #1